В Україні найвища смертність на дорогах серед усіх країн Європи - МОЗ
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні найвища смертність на дорогах серед усіх країн Європи - МОЗ

В Україні найвища смертність на дорогах серед усіх країн Європи - МОЗ

В Міністерстві охорони здоров'я заявили, що в Україні найвища смертність на дорогах серед усіх країн Європи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Таку інформацію надав на прес-конференції, присвяченій Тижню безпеки дорожнього руху заступник директора Департаменту – начальник управління надання медичної допомоги дорослим Департаменту медичної допомоги МОЗ України Андрій Гаврилюк.

"За останні 6 років - це 2011-2016 роки - в Україні зареєстровано приблизно 170 тис. ДТП з постраждалими, де загиблими є 26,5 тис. осіб, травмовано - 209 тис. осіб. У 2016 році зафіксовано ріст кількості ДТП на 11,6% та травмованих в них осіб - на 1,5% приріст у порівнянні з 2015 роком", - сказав чиновник.

Гаврилюк додав, що понад 43% загиблих в ДТП минулого року є пішоходами та велосипедистами.

"ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті серед молоді віком від 15 до 24 років та другою - серед дітей віком від 5 до 14 років", - зазачив він.

Читайте також: У ДТП під Києвом загинув депутат-священик УПЦ КП

Згідно з результатами аналізу статистичних даних та аналітичним звітом Світового банку, в Україні більшість ДТП з тяжкими наслідками стається через перевищення водіями швидкості (39%), необлаштованість пішохідних переходів (38%), порушення правил переїзду перехрестя (30%), на четвертому місці - керування авто у нетверезому стані.

Гаврилюк додав, що за оцінками Світового банку, втрати української економіки від дорожньо-транспортного травматизму щорічно сягають 4,5 млрд доларів (розрахунки на 2014 рік).

Заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції – начальник Управління безпеки дорожнього руху Іван Прохоренко в свою чергу додав, що цього року в Україні вже скоєно більш як 54 тисячі ДТП, з яких понад 6 тисяч - з потерпілими.

"В результаті чого, на жаль, 720 осіб вже загинули та більше 8 тисяч отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості", - сказав Прохоренко.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 травня на Житомирській трасі в Києві мікроавтобус в’їхав в поламану фуру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?