Введення воєнного стану в Україні: яке рішення ухвалив Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Введення воєнного стану в Україні: яке рішення ухвалив Порошенко

Введення воєнного стану в Україні: яке рішення ухвалив Порошенко
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко підтримав пропозицію воєнного комітету щодо запровадження воєнного стану у зв'язку з ескалацією конфлікту в Азовському морі, а саме через те, що Росія обстріляла та затримала українські військові кораблі. Тепер це питання має розглянути Верховна Рада.

Про це український глава заявив під час засідання РНБО, передає ONLINE.UA.

"Я як президент, як верховний головнокомандувач Збройних Сил, відповідно до Конституції ухвалюю рішення підтримати пропозицію воєнного комітету винести на засідання РНБО відповідне рішення та звернутися з ним до Верховної Ради України. Також я звертаюся до народних депутатів 26 листопада прибути на надзвичайне засідання Верховної Ради для того, щоб ми провели в закритому режимі обговорення проекту рішення та відповідального прийняття необхідного рішення для забезпечення оборони держави", - сказав Порошенко.

Окрім того, в ході засідання секретар РНБО Олександр Турчинов запропонувала президенту запровадити воєнний стан в Україні терміном на 60 діб.

За словами українського президента, після агресії Росії в Азові, яка сталася 25 литопада, Україна не виключає інших операцій, зокрема наземних, проти суверенітету та територіальної цілісності України.

"Україна ні з ким не планує воювати. Воєнний стан запроваджується виключно для оборони. Воєнний стан не означає нашої відмови від політико-дипломатичного шляху звільнення українських територій. Україна буде й надалі дотримуватися мінських домовленостей. Водночас запровадження воєнного стану не буде передбачати обмеження конституційних прав і свобод громадян", – підкреслив Порошенко.

Відомо, що після оголошення воєнного стану буде проведено роботу з резервом військовослужбовців першої черги та такий крок не передбачає негайну мобілізацію.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Росія направила ударні вертольоти на захоплення кораблів ВМС України, які були заблоковані російськими прикордонниками в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?