"ВВП росте, а прибутки народу падають": в Німеччині висміяли "російське диво"
Категорія
Світ
Дата публікації

"ВВП росте, а прибутки народу падають": в Німеччині висміяли "російське диво"

"ВВП росте, а прибутки народу падають": в Німеччині висміяли "російське диво"
Джерело:  online.ua

Експерт німецького видання Handelsblatt Анлре Баллен у статті "Диво статистики – російський ВВП виріс на 2%" повідомляє, що рівень бідність росіян продовжує рости. Він наголосив, що останнього разу така тенденція спостерігалась аж у 1990-х роках, передає ONLINE.UA.

"Передбачалося, що в 2018 році ріст ВВП становитиме 1,8%, однак тенденція все ж вказувала на слабкіший результат. Президент Росії Володимир Путін на своїй щорічній прес-конференції говорив про 1,7%, а голова Рахункової палати РФ Олексій Кудрін й зовсім прийшов у своїх розрахунках до показника в 1,5%. Але тепер Росстат називає цифру 2%. Головною причиною неочікуваного статистичного росту економіки вказано "розвиток будівничої сфери". За рік будівництво начебто виросло на 5,3%. Переконливий результат, якщо врахувати, що будівництво стадіонів та готелів, розвиток інфраструктури для головної події року – чемпіонату світу-2018 з футболу – взагалі-то майже повністю було завершено в 2017 році", - іронізує аналітик.

Він наголосив, що це вже не вперше Росстат "заднім числом" прикрашає цифри. За словами колишнього заступника міністра енергетики Володимира Милова, відомство щоразу придумує нові методи для того, щоб отримати бажаний результат. Ще в 2016-му початкове падіння ВВП на 0,2% через рік перетворилось у ріст на 0,3%.

Автор статті відзначає, що, коментуючи показники ВПП, російські чиновники жодним словом не обмовилися про те, як приріст вплине на пересічних громадян.

"Лише одне не узгоджується зі статистичним дивом від Росстату – падіння прибутків росіян", - зазначає німецький експерт.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що рейтинг довіри населення Росії до очільника Кремля Володимира Путіна в січні 2019 року знизився до 33,4% — це найнижчий показник за 15 років його президентства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?