Вже дві країни відмовилися від абсурдної пропозиції Путіна - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Вже дві країни відмовилися від абсурдної пропозиції Путіна - що відомо

Вже дві країни відмовилися від абсурдної пропозиції Путіна - що відомо
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна продовжує підготовку до масштабних військових навчань "Кавказ-2020", які Кремль має намір провести в тому числі і в окупованому Криму. На ці навчання Москва вирішила стягнути не тільки тисячі російських військових і сотні одиниць важкої бойової техніки, а й залучити військових з інших країн. За планом Путіна, в навчаннях візьмуть участь військові контингенти з Білорусі, Азербайджану, Індії, М'янми, Ірану і Пакистану - їх активна фаза запланована з 15 по 26 вересня. 6 серпня стало відомо, що вже дві країни відмовилися від абсурдної пропозиції Путіна. Військові з Індії та Азербайджану не приїдуть на військові навчання Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служби Міноборони Індії і Азербайджану.

"Азербайджанські військовослужбовці не братимуть участі в навчаннях" Кавказ-2020 ". На вищевказані навчання планується направити двох військовослужбовців в якості спостерігачів", - йдеться в повідомленні відомства, при цьому причина відмови не називається.

Нагадаємо, ще в червні стало відомо, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Головне управління української розвідки не виключає варіант, що під час навчань РФ може почати широкомасштабні військові дії проти України. Відзначається, що навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності України і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

В рамках підготовки до військових навчань Путін оголосив раптову перевірку військ, яка почалася ще 17 липня. Її нібито вирішили провести для оцінки здатності російських військових забезпечити безпеку на південному заході РФ. У Міноборони РФ запланували провести 56 тактичних навчань, в яких візьмуть участь близько 150 тисяч військових, понад 26 тисяч одиниць техніки, 414 літальних апаратів, 106 кораблів і судів. Для навчань буде задіяно 35 полігонів та навчальних полів, а також 17 морських полігонів на Чорному і Каспійському морях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 18 серпня Путін оголосив термінові навчання військової поліції, в ході яких будуть перевірені готовність військовослужбовців військової поліції до виконання завдань за призначенням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?