Вже перерахували понад 40 млрд гривень - надійшли прекрасні новини від НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже перерахували понад 40 млрд гривень - надійшли прекрасні новини від НБУ

Вже перерахували понад 40 млрд гривень - надійшли прекрасні новини від НБУ
Джерело:  online.ua

Національний банк України поділився чудовою звісткою - вказано, що 1 квітня керівництво регулятора перерахувало 42,72 млрд грн свого прибутку за 2019 рік до Державного бюджету України. Варто звернути увагу на те, що це на 2 млрд грн більше, ніж планувалося відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік". Ці кошти допоможуть українцям гідно пройти складний період пандемії коронавірусу та впоратися із наслідками COVID-19. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Нацбанку.

Окрім того, регулятор зазначає, що цьогоріч, на тлі ускладнення економічної ситуаціх в країні, за узгодженням із Мінфіном було вирішено перерахувати до Державного бюджету відразу всю суму прибутку Національного банку.

"У такий спосіб Національний банк допомагає Уряду у нелегкій справі подолання епідемії в Україні. На Державний бюджет зараз лягає значний фінансовий тягар боротьби з коронавірусом у країні та підтримки бізнесу і громадян, які найбільше потерпають від обмежувальних заходів", - йдеться в повідомленні.

Також нагадується, що 31 березня Рада Національного банку затвердила консолідовану фінансову звітність НБУ за минулий рік та зобов’язання Національного банку за 2019 рік перед Державним бюджетом України у сумі 42,72 млрд грн

Варто також нагадати, що в 2019 році зростання української економіки залишалося стійким: реальний ВВП збільшився на 3,2%, незначно уповільнившись порівняно з 2018 роком (3,4%). У IV кварталі минулого року реальний ВВП збільшився на 1,5% у річному вимірі. Це підтверджують розгорнуті показники ВВП за IV квартал та в цілому за 2019 рік, які нещодавно оприлюднила Державна служба статистики України. Усі ці дані вказують на те, що українцям немає сенсу панікувати - ситуація наразі стабільна.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, заступниця очільника Національного банку Катерина Рожкова наголосила, що офіційний Київ наразі має усі шанси підписати нову угоду про програму з Міжнародним валютним фондом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?