Вже підписав закон - Зеленський ухвалив доленосне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже підписав закон - Зеленський ухвалив доленосне рішення

Вже підписав закон - Зеленський ухвалив доленосне рішення
Джерело:  online.ua

14 вересня глава держави Володимир Зеленський нарешті підписав закон про ратифікацію меморандуму та кредитної угоди між Україною та ЄС щодо отримання макрофінансової допомоги ЄС у сумі до 1,2 млрд євро. Варто звернути увагу на те, що реалізація положень меморандуму та зазначеної угоди дозволить залучити додатковий кредитний ресурс Євросоюзу, який буде спрямовано на підтримку макроекономічної стабільності, платіжного балансу та реалізації реформ у нашій державі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

Як уже згадувалося раніше, Україна та Європейський Союз ще 23 липня офіційно схвалили домовленість про макрофінансову допомогу - кредит на суму 1,2 млрд євро. Що важливо розуміти, половину коштів Брюссель погодився перерахувати відразу, а от для отримання наступних 600 млн наша країна має провести низку реформ. Вже 25 серпня Верховна Рада України погодила визначені умови для отримання позики.

Варто звернути увагу на те, що Україна зобов’язалась здійснити повне перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Крім того, у судовій системі має бути створена Комісія з питань доброчесності та етики, завданням якої є перезавантаження Вищої ради правосуддя.

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс нещодавно озвучив припущення, що Україна може виконати вимоги надання макрофінансової допомоги (МФД) вже до кінця поточного року. За йОго словами, перші 600 млн євро із допомоги, загальна сума якої складає 1,2 млрд євро, Україна отримає без виконання додаткових вимог, однак наступний транш буде обумовлений здійсненням реформ. Влада ЄС плекає надію, що виконання умов надання коштів може бути швидким.

"Йдеться суттєвою мірою про продовження тих реформ, які Україна виконувала останнім часом, наприклад тих, що стосуються держу правління та верховенства права, ефективного використання державних коштів, управління держпідприємствами тощо. Ми вважаємо, що ці умови можуть бути виконані до кінця поточного року", - підкреслив Валдіс Домбровскіс.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда Володимира Зеленського розкритикувала нову провокацію Путіна в окуповному Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?