Вже провели переговори - українців потішили обнадійливими новинами
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже провели переговори - українців потішили обнадійливими новинами

Вже провели переговори - українців потішили обнадійливими новинами
Джерело:  online.ua

Світові вчені виявили ефективність препарату "Ремдесивір" у лікуванні коронавірусу COVID-19. У Міністерстві охорони здоров'я України наразі тривають переговори про масового придбання цих ліків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Максима Степанова.

За словами посадовця, українські фахівці вже внесли препарат до протоколу лікування нової інфекції.

"Я вважаю, що у нас хороший протокол, і ми це можемо побачити за ефективністю лікування — за показниками і відсотком летальності, який найнижчий у Європі. Що стосується використання цього препарату, він не був доступний з точки зору продажу, його виробляє американська компанія. Наразі ми вже провели переговори з компаніями, які отримали ліцензію від цієї американської компанії, і розраховуємо на закупівлю цих ліків. Попередньо є домовленість про його закупівлю в кількості, розрахованій на лікування 8 тисяч пацієнтів", - оголосив він під час брифінгу 8 липня.

Нагадаємо, станом на ранок 8 липня по всій Україні підтвердили 50 414 діагнозів COVID-19. Загальна кількість збільшилася на 807 за попередню добу.

Смертельних випадків від початку епідемії у країні виявили 1 306. Одужали вже 23 119 українців.

Розробка повноцінної вакцини проти коронавірусу ще триває. Клінічні випробування та організація масового виготовлення потребує часу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Європейська комісія нарешті надала умовний дозвіл на продаж лікарського засобу "Ремдесивір", таким чином зробив його першим лікарським засобом, дозволеним на рівні ЄС для лікування коронавірусу. Варто звернути увагу на те, що дозвіл видано відповідно до прискореної процедури після рекомендації Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) з подальшим схваленням державами-учасницями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?