Вже у квітні: Кабмін повідомив пенсіонерам прекрасну новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже у квітні: Кабмін повідомив пенсіонерам прекрасну новину

Вже у квітні: Кабмін повідомив пенсіонерам прекрасну новину
Джерело:  YouTube

Очільник уряду Денис Шмигаль поділився з українцями чудовими новинами - він заявив, що Міністерство соціальної політики активно шукає можливість проіндексувати пенсії в Україні вже у квітні 2020 року. За його словами, поки у відомстві проводять перерахунок. Шмигаль звернув увагу на те, що після того, як парламент проголосує за законопроєкт про внесення змін до держбюджету - відбудеться обіцяна виплата додаткових грошей пенсіонерам. Про це очільник Кабміну розповів в ефірі  ICTV,  передає ONLINE.UA.

"Поки ми працюємо на тому ресурсі, який у нас є. Буквально в ці дні, сьогодні – завтра, Міністерство соціальної політики проводить перерахунок і шукає можливість проіндексувати пенсії вже в квітні нашим пенсіонерам", - підкреслив Денис Шмигаль.

Окрім того, глава уряду зазначив, що з фонду боротьби з коронавірусом будуть надавати фінансову допомогу людям, які були звільнені або ж змушені бути вдома і не матимуть можливості заробити гроші.

Варто звернути увагу на те, що з З квітня по додатковій тисячі гривень мають отримати українські пенсіонери, в яких пенсія становить менше 5 тисяч гривень, а також – отримувачі соціальної допомоги. Про це спочатку повідомив глава держави Володимир Зеленський, трохи пізніше інформацію підтвердила міністерка соціальної політики Марина Лазебна. Що важливо розуміти усім українцям - це лише разова доплата.

Наразі відомо, що індексацію пенсій планують провести за 2 рівнями: індексація трудових пенсій, що становитиме 11% та доплата до пенсій – пенсіонери, яким виповнилося 80 і більше років матимуть щомісячну надбавку у 500 гривень.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Денис Шмигаль заявив, що Кабмін вже розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки. Очільник КМУ наголосив, що це безпосередньо залежить від динаміки поширення коронавірусу на території України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?