Вже восени - генерал США попередив Україну про неминуче вторгнення Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже восени - генерал США попередив Україну про неминуче вторгнення Росії

Вже восени - генерал США попередив Україну про неминуче вторгнення Росії
Джерело:  online.ua

Ситуація з водопостачанням в окупованому Криму більш ніж критична, але Україна не збирається допомагати окупантам вирішувати цю проблему. Тому вже восени 2020 року російський глава Володимир Путін може почати новий наступ і провести вторгнення в Україну, щоб захопити дамбу в Херсоні, яка перекриває воду з Дніпра в Крим. При цьому в Кремлі будуть виправдовуватися за це збройне вторгнення гуманітарною катастрофою, щоб уникнути різкої критики і жорсткий наслідків з боку Заходу. З таким попередженням до влади України звернувся екскомандувач силами США в Європі Бен Ходжес, передає ONLINE.UA.

Генерал нагадав, що саме восени Путін вирішив провести масштабні військові навчання "Кавказ 2020", а це означає, що в Південному військовому окрузі, поруч з Чорним морем і Україною, буде велика кількість військ і військового потенціалу. На думку Ходжеса, Кремль неспроста запланував ці навчання саме на осінь, так як ситуація з водопостачанням через посуху досягне критичного піку.

"Сподіваюся, я помиляюся, але у мене є бачення (і це настільки типово для того, що Росія зробила в минулому), що під час навчань на Кавказі вони оголосять гуманітарну кризу в Криму через воду, а потім скажуть, що у них немає вибору. Вони повинні захопити дамбу в Херсоні на півночі, щоб дозволити воді повернуться до Криму ", - упевнений генерал в неминучому вторгненні Росії в Україну.

Ходжес нагадав, що український Крим дуже важливий для Москви, адже саме з портів окупованого півострова російські кораблі вирушають на підтримку злочинних режимів в Сирії та Лівії. Тому він закликав Захід не дозволити Путіну продовжувати протиправні дії і почати авоматично блокувати будь-російське судно, яке виходить з кримських портів.

"Порти в Криму оголосили закритими і Росія незаконно їх використовує. На Заході всіповинні заявити, що будь-яке російське судно, що виходить з цих портів, автоматично блокується", - резюмував Ходжес.

Важливо відзначити, що це не перше попередження Україні щодо нового ймовірного вторгнення Росії в Херсонську область. Раніше таку думку висловлював президент американського фонду Джеймстаун Глен Говард, зазначивши, що посушливе літо в Криму може спонукати росіян перейти до активних дій в Херсонській області, щоб отримати контроль над Північно-Кримським каналом і відновити водопостачання окупованого Криму.

Не виключають вторгнення Росії і в Україні. Кілька днів тому експредставник президента України в Криму Борис Бабин виступав з попередженням, що Путін вже веде технічну, політичну і військову підготовку, щоб отримати воду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров озвучив нове важливе попередження українцям і команді президента Володимира Зеленського - він попросив бути максимально уважними в найближчі місяці до подій, які будуть пов'язані з поставками дніпровської води в окупований Крим. Чубаров звернув увагу на те, що глава Кремля Володимир Путін може піти на силові дії, а "третя сторона" буде переконувати офіційний Київ відновити водопостачання півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?