Вже з 1 березня: Гончарук дав нову гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 1 березня: Гончарук дав нову гучну обіцянку українцям

Вже з 1 березня: Гончарук дав нову гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

З 1 березня 2020 року в Україні стартує президентська програма "Велике будівництво", в рамках якої будуть відремонтовані і побудовані нові дороги, школи, дитячі садки, лікарні та стадіони по всій країні. Глава Кабміну Олексій Гончарук доручив усім керівникам обласних держадміністрацій вже до 14 лютого погодити з Мінрегіонів чіткий план будівництва і пообіцяв, що уряд забезпечить їх всім необхідним, щоб програма стартувала в анонсований термін у всіх областях країни. Про Гончарук заявив в ході наради з керівниками ОДА, передає ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Програма президента "Велике будівництво" стартує з 1 березня. Ми починаємо масштабне будівництво і капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів і доріг по всій країні. З боку уряду ми забезпечимо регіони всім необхідним, щоб будівництво почалося вчасно. Головна задача керівників ОДА - це своєчасна координація діяльності з профільними міністерствами та відомствами і координація роботи на місцях ", - заявив Гончарук.

Він підкреслив, що дав головам ОДА тижневий термін на підготовку переліку доріг, які планують побудувати в рамках Дорожнього фонду. У пріоритеті - дороги до опорних шкіл і лікарень. За словами Гончарука, з усіх областей, які до 1 лютого повинні були подати Укравтодору ці документи, тільки шість вже мають узгоджений перелік доріг. Ще 13 планів областей в процесі узгодження. Але є шість областей, які не подали жодного документа в Укравтодор і не мають чітких планів, які саме дороги вони будуть ремонтувати.

"До наступного тижня у кожного керівника ОДА повинен бути конкретний план області з переліком всіх об'єктів і доріг до них. Ці плани кожен глава облдержадміністрації представляє на наступному тижні в Києві на засіданні уряду", - зазначив глава Кабміну.

Нагадаємо, раніше Гончарук, анонсуючи "велике будівництво" в Україні, відзначав, що до пріоритетів щодо ремонту доріг відносяться найбільш зруйновані ділянки за основними маршрутами. За словами Гончарука, в першу чергу ремонтуватимуть:

  • М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка (через Вінницю);

  • Н-23 Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя;

  • Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв;

  • Н-11 Дніпро-Миколаїв (через Кривий Ріг);

  • Н-03 Житомир-Чернівці.

Гончарук звертав увагу на те, що в поточному році планують також відремонтувати дороги Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка, Н-26 Чугуїв - Мілове (через Старобільськ) і побудувати Н-08 Південний в обхід Дніпра.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гончарук пообіцяв українцям, що відтепер зарплати міністрів будуть прив'язані до середніх зарплат по Україні. До того ж премії міністрам будуть обмежуватися одним окладом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?