Вже з 1 березня: Мінфін порадував українців хорошими новинами
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже з 1 березня: Мінфін порадував українців хорошими новинами

Вже з 1 березня: Мінфін порадував українців хорошими новинами
Джерело:  online.ua

З 1 березня 2020 року запускається новий етап програми "Доступні кредити 5-7-9%". Українцям буде доступна опція - кредитні гарантії, які дозволять українським підприємцям розпочати справу з нуля. Хороші новини про спрощення умов отримання дешевих кредитів повідомив директор Офісу адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва міністерства Руслан Гашев, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

Опція кредитні гарантії дозволить українцям отримувати доступні кредити навіть в тому випадку, якщо у позичальника буде не вистачати або повністю буде відсутня застава. Йдеться про тих підприємців, які вирішили створити власну справу з нуля, але крім ідеї не мають ні прийнятного заставного майна, ні звітності та історії діяльності.

"За допомогою запуску другого компонента програми "Доступні кредити 5-7-9%" ми фактично розблокуємо інструмент доступного кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги", - пояснив Гашев.

Нова опція буде доступна і вже діючим підприємцям. Вони зможуть отримати часткову кредитну гарантію, яка буде покривати до 50% кредиту за програмою.

Нагадаємо, програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала в Україні з 1 лютого 2020 року. На її фінансування держава витратить мінімум 5 млрд грн. За перші два тижні після старту кредитної програми банки видали 27 млн грн. Ще 2,5 тисячі заявок знаходяться на розгляді. За прогнозом Мінфіну, отримати доступний кредит під 5-7-9% зможуть близько 50 тисяч українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін підготував студентам приємний сюрприз. Українським студентам, які проживають на лінії розмежування на Донбасі, призначені соціальні стипендії в розмірі від 890 до 2360 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?