Вже з 1 липня - Зеленський виступив з неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже з 1 липня - Зеленський виступив з неочікуваною заявою

Вже з 1 липня - Зеленський виступив з неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Авіасполучення України з іншими державами виявилося порушеним через пандемію COVID-19. Станом на кінець червня процес відновлення триває успішно, про що свідчить нова заява президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

За словами Зеленського, однією з перших країн, з якими Київ відновить авіарейси, стане Туреччина.

"З 1 липня деякі авіарейси між Туреччиною та Україною будуть відновлені. Згоден з президентом Реджепом Ердоганом, що це дасть поштовх для відновлення туристичної галузі. Дякую за гуманітарну допомогу. Ми поглиблюємо стратегічне партнерство між Україною й Туреччиною на всіх напрямах, що становлять спільний інтерес", - зауважив український президент.

Нагадаємо, авіасполучення виявилося у паралізованому стані буквально по всьому світу вже у березні. Лише наприкінці весни його почали відновлювати поміж окремими країнами. До того здійснювали лише так звані евакуації громадян у рідні країни.

У Євросоюзі вирішили не поспішати з відкриттям зовнішніх кордонів. Перш за все пересуватися дозволять лише громадянам держав, які входять до складу співдружності та лише у його межах. Після цього відновлять доступ з третіх країн.

Найбільше це спричиняє збитків для туристичної галузі, безпосередньо транспортному напрямку та приватному бізнесу.

Станом на 24 червня в Україні підтвердили 39 014 випаадів COVID-19. З них за останню добу 940. Тим часом на території Туреччини виявили понад 190 тисяч. Кількість померлих сягнула 5 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, міжнародна спільнота робить все можливе, аби допомогти українцям  подолати пандемію коронавірусу. Нещодавно стало відомо, що в Україну з КНР терміново прилетів військово-транспортний літак Іл-76 з вантажем гуманітарного призначення для протидії поширенню пандемії коронавірусу вартістю понад 1 млн дол. Однак це не єдина допомога, яку отримала наша країна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?