Вже з 1 вересня - Зеленський повідомив українцям чудові новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 1 вересня - Зеленський повідомив українцям чудові новини

Вже з 1 вересня - Зеленський повідомив українцям чудові новини
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський доручив уряду підняти мінімальну зарплату в Україні. Кабмін пропрацював це питання і вже встановив графік підвищення мінімалки вже з 2020 року. Влада обіцяє з 1 вересня підняти мінімальну зарплату до 5 тисяч гривень, а вже з січня 2021 року встановити її на рівні 6 тисяч гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Українці заслуговують на гідну зарплату. Знаю, це нелегко - взяти і підвищити. Однак ми і не шукали легких рішень, коли прийшли до влади", - анонсував Зеленський підвищення зарплат в Україні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль і міністр фінансів Сергій Марченко розрахували, що підвищити мінімальну зарплату в Україні можливо вже з 1 вересня. За попереднім графіком, підвищення буде проходити в три етапи - з 1 вересня цього року мінімалку підвищать до 5 тисяч гривень, з 1 січня 2021 року - до 6 тисяч гривень, а з 1 липня 2021 року - до 6,5 тисяч гривень.

"Виглядає цілком реалістично. Радий, що це можливо реалізувати за рік. Добробут українців - головний показник нашої ефективності", - прокоментував Зеленський план уряду.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року мінімальна зарплата в Україні становить 4723 гривні, але в середньому українці отримують понад 10 тисяч гривень на місяць. Правда, через економічну кризу, викликану пандемією коронавірусу, в останні місяці доходи громадян України суттєво знизилися - в квітні цього року середній рівень зарплати в Україні становив 10 430 гривень, хоча за місяць до того цей показник досягав 11 446 гривень.

Важливо відзначити, що з 1 вересня українські влада обіцяє підвищити зарплати і медикам. Всім лікарям незалежно від посади підвищать оклади на 75%, середньому медичному персоналу - в розмірі 50% мінімальної зарплати (в грошовому еквіваленті це приблизно 2 360 гривень), молодшим медичним сестрам - в розмірі 25% (орієнтовно 1 180 гривень). На це буде виділено додаткових 8 млрд гривень в бюджеті країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Мінсоцполітики анонсували підвищення зарплати в Україні вже в 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?