WhatsApp заблокує обмін повідомленнями за відмову від нових правил
Категорія
Технології
Дата публікації

WhatsApp заблокує обмін повідомленнями за відмову від нових правил

WhatsApp заблокує обмін повідомленнями за відмову від нових правил
Джерело:  online.ua

Популярний месенджер WhatsApp, незважаючи на виниклий скандал і масштабний відтік користувачів, все ж не передумав передавати персональні дані користувачів Facebook. Вступ в силу нових правил призначили на 15 травня 2021 року і до цього часу всі користувачі месенджера повинні їх прийняти. У довідковому центрі WhatsApp в ультимативній формі закликали користувачів погодитися на передачу особистих даних. В іншому випадку, вже після 15 травня їм заблокують повідомлення - в WhatsApp такі користувачі зможуть тільки дзвонити і приймати дзвінки, передає ONLINE.UA.

"Щоб у вас було достатньо часу для ознайомлення зі змінами в зручному для вас темпі, ми продовжили термін їх прийняття до 15 травня. Якщо до цього часу ви їх не приймете, WhatsApp не вилучить ваш аккаунт. Однак функціональність вашого облікового запису WhatsApp буде обмежена до прийняття змін. Протягом короткого періоду часу ви зможете отримувати дзвінки та повідомлення, але не зможете читати і відправляти повідомлення", - пояснили в компанії, що буде після 15 травня з акаунтами користувачів, які не погодяться ділитися своїми даними з Facebook.

Як відомо, нові правила конфіденційності в месенджері WhatsApp хотіли ввести ще в лютому, але через невдоволення з боку користувачів і інших компаній, їх вступ в силу перенесли на середину травня. Нові правила мають на увазі, що в WhatsApp з'являться розширені інструменти обміну бізнес-повідомленнями і функції покупок. Але оскільки месенджер належить Facebook, то персоналізована реклама в соціальній мережі буде залежати від дій в месенджері. Користувачам при цьому не залишили вибору - вони повинні або прийняти правила, або ж відмовитися від месенджера, який заблокує основні фукнции в акаунтах відмовників. При цьому неактивні акаунти WhatsApp буде видаляти без попередження через 120 днів бездіяльності.

Варто відзначити, що WhatsApp є однією з найбільш популярнаих безкоштовних систем миттєвого обміну текстовими повідомленнями для мобільних та інших платформ з підтримкою голосового і відеозв'язку. Функції месенджера дозволяють пересилати текстові повідомлення, зображення, відео, аудіо, електронні документи та навіть програмні установки через Інтернет. В Україні, згідно з дослідженнями, месенджером WhatsApp користуються близько 12% громадян, а в середньому близько 1 млрд осіб відправляють через WhatsApp по 55 млрд повідомлень щодня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мільйони користувачів WhatsApp перейшли в Telegram і Signal після скандалу з передачею даних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?