Windows готує неприємний сюрприз користувачам
Категорія
Технології
Дата публікації

Windows готує неприємний сюрприз користувачам

Windows готує неприємний сюрприз користувачам
Джерело:  online.ua

Браузер Chrome, який належить інтернет-гігантові Google, з 15 січня 2020 року не працювати у користувачів Windows. Компанія Microsoft має намір перевести всіх користувачів на власний браузер Edge - примусове переведення відбудеться після виходу чергового оновлення ОС Windows 10. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Windows Latest.

Відомо, що браузер Edge встановиться автоматично через Windows Update (служба Windows Update). Цей неприємний сюрприз торкнеться всіх пристроїв, що працюють на Windows 10 версії 1803 (April 2018 Update) і вище. Відзначається, що користувачі не зможуть зберегти і продовжити користуватися старою версією браузера, так як Edge встановиться в фоновому режимі.

Слід зазначити, що офіційних заяв про примусове переведення користувачів на браузер Edge в Microsoft не робили. Про нововведення стало відомо з оновленої документації. Там зазначено, примусового блокування та заміни браузера Chrome неможливо уникнути, але оновлений Edge дозволить підключати сторонні браузерні розширення як з магазину Microsoft Store, так і з Chrome Web Store.

Нагадаємо, Microsoft не має вперше вдається до агресивних дій щодо користувачів, щоб просунути свій новий продукт. На початку 2019 року компанія почала вживати заходів щодо примусового переведення комп'ютерів з Windows 7 на новеньку Windows 10. Зокрема, компанія стала лякати користувачів рекламою, в якій попереджала, що Windows 7 почне працювати на комп'ютерах некоректно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що WhatsApp почав масову блокування користувачів за порушення правил месенджера. Під блокування потрапляють всі учасники чатів з підозрілою назвою. Відновлення після такого блокування неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?