Xiaomi заявила про створення унікального телевізора - такого ви ще не бачили
Категорія
Технології
Дата публікації

Xiaomi заявила про створення унікального телевізора - такого ви ще не бачили

Xiaomi заявила про створення унікального телевізора - такого ви ще не бачили
Джерело:  online.ua

В честь свого десятиріччя всесвітньо відома компанія Xiaomi представила перший у світі комерційний прозорий OLED-телевізор Mi TV LUX Transparent Edition. Варто звернути увагу на те, що за унікальну 55-дюймову панель компанія просить близько 7200 доларів. Що важливо розуміти, насамперед перед Xiaomi стояло завдання прибрати з-за екрану телевізора будь-які непрозорі елементи. Тому компанія була змушена відмовитися від традиційної задньої панелі, на якій часто кріпляться всілякі плати, блок живлення і інші компоненти. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Sparrows News.

Як пояснюють представники компанії, все це помістили в окремий зовнішній блок, підключений кабелем до екрану. Як відомо, ідентичний підхід вже давно використовується у телевізорах компанії, де всі "мізки" винесені в окремий саундбар. Цей "трюк" дозволив не лише прибрати з виду всі непрозорі компоненти, але й зробити панель максимально тонкою.

"Прибравши все "зайве", компанія зайнялася безпосередньо екраном. Оскільки LCD-матрицями потрібно підсвічування для відображення картинки, вибір зробили на користь технології OLED, де кожен піксель світиться сам по собі. Щоб зробити матрицю прозорою, Xiaomi застосувала структуру, що нагадує звичайні жалюзі. Завдяки точно розрахованому проміжку між смужками користувач може одночасно бачити чітке зображення і все, що відбувається за екраном", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Xiaomi довелося переглянути структуру не лише матриці, але навіть субпікселів. На зображенні вище продемонстровано, як відрізняється їх розташування в традиційних OLED-екранах і прозорому. У другому випадку білий, червоний, синій і зелений субпікселі мають інше розташування, а 50% площі пікселя займає прозорий підсвічений. Саме останній і виконує роль проміжку.

"У підсумку екран Mi TV LUX Transparent Edition нагадує звичайне прозоре скло. При цьому його поверхня оброблена таким чином, щоб воно було досить міцним і могло витримувати тиск без порушення роботи пікселів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, відома китайська компанія Xiaomi представила свої нові бездротові навушники під назвою Mi AirDots Youth Edition. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?