Я б його послав. Монастирський відреагував на скандальне відео з Трухіним
Категорія
Україна
Дата публікації

Я б його послав. Монастирський відреагував на скандальне відео з Трухіним

Я б його послав. Монастирський відреагував на скандальне відео з Трухіним
Джерело:  online.ua

4 лютого очільник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що скандальний український політик Олександр Трухін, який намагався втекти із місця ДТП, та пропонував патрульному хабаря, не звертався до нього по допомогу. 

Джерело: Фейсбук-сторінка МВС

Монастирський нарешті відреагував на скандальне відео з Трухіним

Чи телефонував він мені з місця події? Я можу сказати, і тут присутні мої колеги колишні, народні депутати, які можуть підтвердити, що я надзвичайно негативно ставлюсь до будь-яких питань "порєшать". Тому мені з таких питань ніхто дзвонити не може. І якщо він би мені потелефонував, то був би "посланий" в той же момент... Я вважаю що будь-яка особа, в тому числі нардеп, про якого ви говорите, має нести відповідальність за все те, що він вчинив, - заявив Денис Монастирський.

За словами очільника МВС, він був "вражений" появою відео із натільної камери співробітника поліції, на якому зафіксований Трухін після аварії.

Міністр продовжує запевняти, що йому доповідали про відсутність відео з боді-камер працівників поліції, які оформляли це ДТП.

Окрім того, Монастирський додав, що наразі Національна поліція проводить службове розслідування, "яким чином, де це відео могло бути передане або зникло".

Коли мені доповідали про це ДТП свого часу, у серпні, мені сказали, що з показів свідків є різні дані, хто був за кермом, тому слідчий направив клопотання до прокуратури з пропозицією передати його для дослідження в Державне бюро розслідувань. Мені сказали, що не всі екіпажі обладнані боді-камерами. На той час мені сказали, що цих записів немає, - підсумував очільник МВС.

Скандальне ДТП за участю Трухіна

23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі при в’їзді до Києва сталася ДТП, внаслідок якої тілесні ушкодження отримали 6 осіб. Після чого у ЗМІ з’явилася інформація, що за кермом автомобіля знаходився нардеп Олександр Трухін.

Повідомлялося, що депутат пропонував хабар поліціянту, щоб покинути місце події. За словами самого ж правоохоронця Трухін мав ознаки сп’яніння.

Вчора було опубліковане відео поліцейських з місця ДТП, де видно, як нардеп пропонує хабаря поліцейському.

Наразі правоохоронці завели справу за фактом спроби дати хабаря співробітнику поліції.

Генеральний прокурор внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо пропозиції надання народним депутатом неправомірної вигоди службовій особі правоохоронного органу. Кримінальне провадження розпочато за ч.1 ст. 369 КК України, — повідомила спікер Офісу генпрокурора Наталія Питель.

Досудове розслідування будуть проводити детективи з НАБУ. Сьогодні нардепа виключили з партії "Слуга народу".

На своїй сторінці у Facebook генпрокурор Ірина Венедиктова повідомила, що до депутата Олександра Трухіна є набагато більше питань окрім скандальної ДТП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?