Я чекаю: генсек НАТО висунув Україні неочікувану вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Я чекаю: генсек НАТО висунув Україні неочікувану вимогу

Я чекаю: генсек НАТО висунув Україні неочікувану вимогу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна повинна впровадити Закон про нацбезпеку та реформування Служби безпеки України. Таку вимогу він висунув під час виступу в українському парламенті у четвер.

"Цей новообраний парламент має історичну можливість змінити Україну на краще. Всі ви зробили потужний ривок уперед. Я чекаю впровадження Закону про нацбезпеку, який був прийнятий минулого року, з парламентським наглядом над відомствами безпеки і оборони, а також реформування СБУ", - зазначив Єнс Столтенберг.

За його словами, радники Альянсу допоможуть Україні працювати над запровадженням євроатлантичних принципів, щоб посилити верховенство права, забезпечити права меншин, реалізувати боротьбу з корупцією і досягти відкритості та прозорості усіх спектрів державного життя.

"Двері НАТО залишаються відчиненими. Дорога до членства в НАТО не є легкою. Для тих, хто хоче цього, необхідно мати відданість і здійснювати значні реформи", - підкреслив генсек Альянсу.

Варто зазначити, що ще 2 тижні тому очільник Служби безпеки України Іван Баканов подавпрезиденту Володимиру Зеленському проєкт нової редакції закону "Про Службу безпеки України".

Як повідомляв ONLINE.UA, Єнс Столтенберг заявив, що Володимир Путін та влада РФ не мають права втручатись та впливати на рішення України стати членов Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?