Я готова - головна суперниця Лукашенка виступила з неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Я готова - головна суперниця Лукашенка виступила з неочікуваною заявою

Я готова - головна суперниця Лукашенка виступила з неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Головна суперниця Олександра Лукашенка та опозиційна білоруська кандидатка у президенти Світлана Тихановська зробила нову гучну заяву - вона офіційно повідомила про те, що абсолютно готова стати на чолі Білорусі замість Лукашенка, якого Центрвиборчком оголосив знову президентом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Белсат" та Rzeczpospolita.

"Я готова взяти на себе відповідальність і діяти як національний лідер у цей період. Для того, щоб країна заспокоїлася, увійшла в нормальний ритм", - наголосила Світлана Тихановська.

Варто зазначити, що раніше журналісти заявляли, що Тихановська, яка зараз перебуває у Литві, готує заяву про оголошення своєї перемоги на президентських виборах в Білорусі 9 серпня. Пізніше представниця штабу Тихановської Анна Красуліна цю інформацію підтвердила.

"Відповідна заява зараз готується. Ми очікуємо, що Захід прийме вибір народу Білорусі і визнає перемогу Тихановської", - розповіла вона.

Варто звернути увагу на те, що за офіційними даними ЦВК Білорусі, на виборах 9 серпня Тихановська набрала 10,1% голосів виборців, а чинний білоруський лідер здобув 80,1% голосів.

Як відомо, у Білорусі уже тиждень не вщухають протести проти перемоги на виборах Александра Лукашенка. Влада ЄС наголосила, що не вважає чинними результати голосування через численні свідчення фальсифікацій. Варто також зазначити, що напередодні у Мінську на протести вийшли від 100 до 200 тисяч людей, мітинг вважається можливо найбільшим в історії незалежної Білорусі.16 серпня офіційно стало відомо, що білоруський лідер Олександр Лукашенко екстрено подзвонив очільнику Кремля Володимиру Путіну, щоб обговорити ситуацію в Білорусі. Російський президент запевнив Лукашенко в підтримці і наданні допомоги Білорусі в забезпеченні безпеки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко відзначився новим скандальним випадом  проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?