Я готовий - скандальний суддя Вовк раптово звернувся до влади України
Категорія
Україна
Дата публікації

Я готовий - скандальний суддя Вовк раптово звернувся до влади України

Я готовий - скандальний суддя Вовк раптово звернувся до влади України
Джерело:  online.ua

Ще 17 липня стало офіційно відомо, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру скандальному главі Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову та ще 5 суддям цього суду. Як зазначалося тоді, суддів підозрюють у створенні злочинної організації та захопленні влади. Лише 12 серпня очільник Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк вирішив відреагувати на останні події та звинувачення української влади - він заявив, що не ховається від НАБУ і готовий прийти на допит у порядку, передбаченому КПК. Про це суддя написав на своїй сторінці в Фейсбук, передає ONLINE.UA

"Я перебуваю в Україні, ні від кого не ховаюся, адресу суду, вважаю, в НАБУ ще не забули. (Звичайно, не забули, раз на рік заходять обов'язково)... Я, як законослухняний громадянин, готовий прийти на допит в порядку, передбаченому КПК", - йдеться в повідомленні судді.

Павло Вовк також поскаржився, що "так і не дочекався" від НАБУ, щоб йому вручили повідомлення про підозру в установленому законом порядку, як і його колегам, яких також оголосили в розшук. Очільник ОАСК наголосив, що ті співробітники суду, які були викликані на допити в установленому законом порядку, прийшли на них, але слідчих НАБУ не зацікавили – допити перенесли на 18 серпня. Дії НАБУ Павло Вовк розцінює як "втручання в діяльність суддів", тому, як він сам запевняє, подасть відповідні заяви в правоохоронні органи.

Варто нагадати, що 11 серпня Національне антикорупційне бюро заявило, що розшукує підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком.

"НАБУ розшукує підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що всього відомство розшукує 7 людей у цій справі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 серпня офіційно стало відомо, що 6 осіб підозрюють у завданні 196,8 млн гривень шкоди державі у справі про видачу оточенню колишнього українського лідера Петра Порошенка дозволу на видобуток газу за заниженою ціною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?