Я каменя на камені не залишу: посол розказав про тиск США на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Я каменя на камені не залишу: посол розказав про тиск США на Зеленського

Я каменя на камені не залишу: посол розказав про тиск США на Зеленського
Джерело:  online.ua

Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор зізнався, як він дізнався про підштовхування Трампом президента Зеленського до розслідування його політичного опонента Байдена. Про це він розповів під час закритих слухань у Палаті представників США, передає ONLINE.UA.

За словами американського дипломата, Курт Волкер та Гордон Сондланд, які входили до неофіційного каналу здійснення політики США щодо України, хотіли, аби Зеленський дав чітко зрозуміти Трампу, що він допоможе із розслідуванням.

"Посол Волкер сказав, що найважливішим для Зеленського буде сказати, що він допоможе розслідуванню, а також вирішить персональні кадрові питання, якщо такі будуть... 20 липня я говорив телефоном з послом Сондландом у той час, як він їхав потягом з Парижа до Лондона. Сондланд сказав мені, що він рекомендував президенту Зеленському вжити фразу "я каменя на камені не залишу", коли він обговорюватиме розслідування із президентом Трампом", - додав Вільям Тейлор.

Посол також зазначив, що того ж дня спілкувався з уже колишнім секретарем РНБО України Олександром Данилюком, який сказав, що президент Зеленський не хоче бути використаним як пішак в американській передвиборчій кампанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вільям Тейлор зізнався, що Трамп пов’язував надання допомоги Україні із публічною заявою українського лідера Володимира Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, де працював син Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?