Я не можу: в США відповіли на болюче питання щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Я не можу: в США відповіли на болюче питання щодо Криму

Я не можу: в США відповіли на болюче питання щодо Криму
Джерело:  NV

Відомий американський дипломат та колишній посол США в Україні Стівен Пайфер вирішив відверто прокоментувати болюче для українців питання про можливість обговорення анексії Криму в нормандському чи якомусь іншому форматі. Він наголосив, що наразі офіційний Київ повинен зосередитись на врегулюванні ситуації на Донбасі, а розв'язавши це, шукати підтримку та механізми для роботи по анексованому Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "НВ".

На думку американського дипломата, Україні буде доволі складно домогтися повернення анексованого Криму.

"В України сьогодні інструментів для неї набагато менше, ніж для ситуації з окупованими територіями Донбасу. Навряд чи хтось сьогодні може дати вам відповідь на запитання, як повернути Крим. Я теж не можу", - зізнався Стівен Пайфер.

Варто зазначити, що він вкотре підкреслив, що офіційний Вашингтон ніколи не змінить свою позицію щодо анексії Росією півострова.

"Ми не визнаємо анексію Криму Росією, як колись десятиліттями не визнавали анексію СРСР країн Балтії", – наголосив колишній посол США.

Нагадаємо, що рівно 6 років тому під час Євромайдану у Києві РФ неочікувано для всіх перекинула на територію Криму своїх військових та анексувала півострів. Вже 16 березня Москва провела так званий референдум, який послугував підставою для незаконного "приєднання" Криму до Росії. Як відомо, Україна та міжнародна спільнота оголосили референдум незаконним.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що найбільше і найвідоміше видавництво дитячої літератури в Великій Британії Usborne Publishing  випустило атлас, в якому Крим назвало територією, "оспорюваною Україною і Росією".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?