Я не віддав би ніколи - Лукашенко розповів, як обдурив владу України
Категорія
Політика
Дата публікації

Я не віддав би ніколи - Лукашенко розповів, як обдурив владу України

Я не віддав би ніколи - Лукашенко розповів, як обдурив владу України
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко нарешті прокоментував гучний скандал, який пов'язаний з Україною та РФ - він почав стверджувати, що зміна очільника КДБ республіки пов'язана зі справою про затримання 33 "вагнерівців" у липні цього року. Цю інформацію підтвердив головний редактор радіостанції "Говорить Москва" Роман Бабаян, який брав участь в інтерв'ю з Лукашенком. За словами останнього, Лукашенко зізнався, що не видав би затриманих "вагнерівців" Україні навіть за відповідного запиту з боку української влади. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"І тут я йому (Лукашенку – ред.) ставлю питання, я говорю: "Олександре Григоровичу, а якби приїхав, припустимо, український прокурор і привіз би вам якісь папери", - тобто я мав на увазі [видачу], - на це він сказав: "ні, я б усе одно, незважаючи ні на що, запитав би цих людей, куди вони хочуть виїхати, і якби вони сказали, що хочуть виїхати до Росії, я б віддав розпорядження, щоб вони поїхали до Росії", - розповів російський журналіст.

Він також наголосив, що, за словами Лукашенка, той викликав до себе керівників спецслужб, звернувся до України і Росії з проханням надіслати прокурорів, але ті не приїхали.

"І тоді я відправив свого сина, який працює радником з безпеки, щоб він приніс вибачення перед цими людьми (затриманими "вагнерівцями"- ред.) і запитав, куди вони хочуть виїхати. Вони сказали: "Ми хочемо до Росії". І, власне, вони поїхали", - заявив Олександр Лукашенко.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно українська журналістка Яніна Соколова несподівано оприлюднила нові плівки нібито вербування спецслужбами України російських найманців із приватної військової компанії "Вагнера", які воювали на Донбасі. Вона розповіла, що нові плівки т.зв. "Вагнергейт" їй надіслали наприкінці минулого тижня на електронну пошту. У файлі були аудіозаписи й документи. Що важливо розуміти, це вже друга частина розмов із найманцями, першу оприлюднили кілька тижнів тому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Яніна Сокола закликала провести незалежне розслідування зриву спецопераціі, яку, на її переконання, все ж планували представники українських спецслужб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?