"Я не зрозумів...": в Кремлі поскаржилися на Зеленського та назвали умову для зустрічі з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

"Я не зрозумів...": в Кремлі поскаржилися на Зеленського та назвали умову для зустрічі з Путіним

"Я не зрозумів...": в Кремлі поскаржилися на Зеленського та назвали умову для зустрічі з Путіним
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що переговорів лідерів України, Росії, Німеччини та Франції у "нормандському форматі" з нуля не буде. Він наголосив, що для їх відновлення потрібно оформити попередні домовленості документально, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

На запитання, за яких умов можлива зустріч президента РФ Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського, він відповів:

"Ми поки навіть не знаємо, яка політика буде у нового керівництва України на напрямку мінських домовленостей і в цілому на російському напрямку. Звідти лунають досить розмиті сигнали. Наприклад, що треба проводити референдум про те, чи відновлювати переговори з Росією... Я навіть не зрозумів, про які переговори йдеться, тому що якщо брати Донбас, то переговори були в рамках контактної групи і "нормандського формату". Це не переговори з Росією", – заявив Лавров.

За словами російського дипломата, протягом останніх 4 років в "нормандському форматі" чотири лідери досягли "конкретних домовленостей про розведення сил і засобів у трьох конкретних пілотних районах на лінії зіткнення і про оформлення процедури вступу в силу закону про особливий статус Донбасу в ув'язці з проведенням на цих територіях виборів".

"Тому перед тим як збиратися в "нормандському форматі" в черговий раз, треба як мінімум із повагою поставитися до цього форуму і оформити в юридичному сенсі те, про що домовлялися раніше", – сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український глава Володимир  Зеленський відреагував на загибель трьох військових на Донбасі  зверненням до влади РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?