Я підписав указ - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Я підписав указ - Зеленський терміново звернувся до всіх українців

Я підписав указ - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 17 серпня 2020 року, колишньому лідеру гурту Скрябін Андрію Кузьменко, який в 2015 році загинув в автокатастрофі, виповнилося б 52 роки. У день народження легендарного українського артиста президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким присвоїв Кузьмі звання Героя України посмертно. Це вже друге звання, яке Андрій Кузьменко отримав після смерті - в день річниці його смерті, 2 лютого цього року, музиканту було присвоєно звання народного артиста. У зв'язку з цією подією Зеленський звернувся до всіх українців. Він згадав, що день смерті Кузьми став шоком для кожного громадянина країни, так як люди вважали його рідною і близькою людиною. Президент згадав артистка як справжнього захисника України і вдень його пам'яті закликав кожного українця разом зробити все, щоб перетворити Україну в місце щасливих людей - як цього і хотів Андрій Кузьменко. Відповідне звернення Зеленський опублікував на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Андрій Кузьменко "Скрябін" (фото - facebook.com/skryabinofficial)

"Сьогодні Андрію Кузьменко виповнилося б 52 роки. Його загибель стала справжнім шоком для всього суспільства. Він був таким щирим і відкритим, таким своїм, що в той страшний день кожен з нас відчув, що втратив рідну, близьку людини. У кожного украінця є гарний спогад, пов'язаний з піснями Кузьми. Він залишив слід у серці кожного. Він вчив нас не забувати і дзвонити справжнім друзям зі старих фотографій. Приїжджати до мами, щоб посидіти на кухні не одну годину. І, звичайно, він вчив нас не соромитися своєї землі, тому що кожен - сам собі країна", - написав Зеленський.

Український глава згадав, що з початком війни Андрій Кузьменко регулярно їздив на Донбас і допомагав українським захисникам. Зеленський вважає, що Кузьма і сам був справжнім захисником України, воїном слова, а його зброєю були - ручка, папір і мікрофон.

"Піснею він зціляв душу, словом - заряджав на боротьбу. За сильну, процвітаючу і непереможну Україну. Сьогодні нам дуже не вистачає Андрія. Артиста, поета, волонтера. Людини. Українця. Який дуже хотів, щоб люди в його країні жили мирно і щасливо. Сьогодні я підписав указ про присвоєння Андрію Кузьменко звання Героя України. Ми завжди будемо пам'ятати тебе і разом зробимо все, щоб перетворити Україну в місце щасливих людей ", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, знаменитий український співак, лідер групи Скрябін Андрій Кузьменко загинув в ДТП 2 лютого 2015 року. На під'їзді до села Тернівка на Дніпропетровщині його позашляховик Toyota Sequoia зіткнувся з цистерною молоковоза. Від отриманих травм Кузьма помер на місці події.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські артисти записали зворушливу пісню в пам'ять Кузьми Скрябіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?