Я поговорю з Путіним: Ердоган відповів на неочікуване прохання Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Я поговорю з Путіним: Ердоган відповів на неочікуване прохання Порошенко

Я поговорю з Путіним: Ердоган відповів на неочікуване прохання Порошенко
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко закликав турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана посприяти у звільненні українських громадян – політичних бранців Кремля.

Про це йшлося під час зустрічі глави держав з президентом Туреччини в рамках участі у Генеральній асамблеї ООН, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського лідера.

Зазначається, що з боку Ердогана було отримано чіткий сигнал щодо незмінності позиції на підтримку територіальної цілісності України та невизнання російської окупації території АР Крим, а також налаштованості на подальше відстоювання прав кримськотатарського народу.

Після прохання Порошенко Міністерство закордонних справ Туреччини запросило повний список українських політв’язнів, адже Ердоган пообіцяв, що "поговорить з Володимиром Путіним", щоб вирішити це питання найближчим часом.

Варто зазначити, нещодавно українські дипломати передали Туреччині список усіх політичних в’язнів, незаконно утримуваних у Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський глава Володимир Путін і турецький лідер Реджеп Ердоган провели нові переговори по Сирії. Вони досягли важливих домовленостей, які зможуть запобігти розвитку гуманітарної кризи в сирійському Ідлібі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?