Я прагну - Меркель приголомшила світ новою заявою про Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Я прагну - Меркель приголомшила світ новою заявою про Росію

Я прагну - Меркель приголомшила світ новою заявою про Росію
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель продовжує дивувати світ гучними та неоднозначними заявами. Нещодавно вона сміливо кинула виклик США, зазначивши, що колись може настати момент, коли Штати втратять статус лідера та перестануть впливати на більшість політичних процесів. Однак лише на цій заяві вона не зупинилася та неочікувано для всіх почала стверджувати, що Німеччина повинна продовжувати конструктивний діалог з Росією, незважаючи на методи дестабілізації останньої та усі конфлікти та війни, які починалися безпосередньо через втручання РФ. Свою позицію вона озвучила в інтерв’ю кільком європейським виданням, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Меркель нагадала про "кампанії дезінформації", що проводяться Росією, а також про вбивство громадянина Грузії чеченського походження Зелімхана Хангошвілі, який був застрелений в самому центрі Берліна рік тому. Не можна забувати про те, що у цій справі федеральна прокуратура Німеччини 18 червня висунула проти уряду Росії звинувачення в замовному вбивстві.

"Вбивство в берлінському парку Тіргартен - це, очевидно, серйозний інцидент, провина за який в даний час з'ясовується в суді... У будь-якому разі, ми визнаємо, що гібридна війна і методи дестабілізації є моделлю поведінки з боку Росії", - додала Ангела Меркель.

 Після цього вона неочікувано заявила, що "є вагомі причини продовжувати конструктивний діалог з РФ".

 "У таких країнах, як Сирія і Лівія, які лежать в безпосередній близькості від Європи, стратегічний вплив Росії великий. Тому я буду й далі прагнути до співпраці", - каже канцлерка.

Варто нагадати про те, що Зелімхан Хангошвілі, який раніше був оголошений в РФ в розшук за звинуваченням у тероризмі, виїхав у Німеччину після того, як в 2015 році в Грузії на нього було скоєно черговий замах. Його застрелили в берлінському парку Малий Тіргартен 23 серпня 2019 року. Ймовірний вбивця - громадянин Росії, був затриманий в Берліні в той же день.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Путін може вплинути на рішення Дональда Трампа- про це розповів колишній радник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Болтон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?