Я прийняв тверде рішення: Трамп виступив зі спеціальним зверненням
Категорія
Політика
Дата публікації

Я прийняв тверде рішення: Трамп виступив зі спеціальним зверненням

Я прийняв тверде рішення: Трамп виступив зі спеціальним зверненням
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп закликав американців підтримати його план по будівництву стіни на кордоні США і Мексики. Він заявив, що прийняв тверде рішення припинити гуманітарну кризу, яка виникла на південному кордоні США через нелегальну імміграцію з мексиканської території.

Переконати американців у необхідності будівництва стіни на кордоні з Мексикою Трамп намагався в спеціальному зверненні, яке транслювали в США всі найбільші телеканали, передає ONLINE.UA.

Трамп нагадав, що через суперечку між республіканцями і демократами, останні з яких відмовляються виділяти з бюджету США 5,7 млрд доларів на будівництво стіни з Мексикою, в країні вже майже три тижні діє шатдаун, в рамках якого не працює частина уряду через відсутність фінансування. Президент підкреслив, що тим часом на кордоні США і Мексики наростає криза безпеки, який несе за собою непоправні наслідки.

"Скільки ще американської крові буде пролито, перш ніж Конгрес виконає свою роботу?", - запитав Трамп, підкресливши, що щотижня гинуть 300 амеркіанцев, яких, за його словами, вбивають нелегальні мігранти.

Він додав, що нелегальні іммігранти часто використовують неповнолітніх дітей в якості інструменту для проникнення в США. За словами Трампа, банди використовують дітей в якості пішаків, і саме діти є головними жертвами незаконної міграції.

"Я прийняв тверде рішення припинити цю гуманітарну кризу. Адміністрація Трампа представила Конгресу детальний план, в якому детально розписується рішення цієї проблеми. Ці ресурси необхідні для забезпечення безпеки всієї країни", - пояснив Трамп.

Він розкрив деталі свого плану по будівництву стіни на кордоні з Мексикою. Цей план передбачає не тільки зведення сталевого бар'єру, але і посилення прикордонної охорони. За словами Трампа, Білий дім попросив законодавців виділити кошти на прийом на роботу нових співробітників служб безпеки, імміграційних суддів, на будівництво нових центрів тимчасового утримання порушників кордону.

Відразу після спеціального звернення Трампа з відповідним словом виступили спікер Палати представників Ненсі Пелосі і лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер. Вони закликали президента негайно припинити шатдаун і відновити повну роботу уряду, а також не робити американський народ заручником своєї недалекоглядної політики.

"Символом Америки повинна бути Статуя Свободи, а не стіна на кордоні", - уклав сенатор Шумер, підкресливши, що необхідно відокремити питання фінансування безпеки кордону від закриття уряду. За його словами, потрібно припинити шатдаун і потім вже обговорювати проблему прикордонної безпеки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп пригрозив ввести надзвичайний стан в США заради будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?