Я продав приватність користувачів: засновник WhatsApp зробив скандальну заяву
Категорія
Технології
Дата публікації

Я продав приватність користувачів: засновник WhatsApp зробив скандальну заяву

Я продав приватність користувачів: засновник WhatsApp зробив скандальну заяву
Джерело:  online.ua

 Співзасновник WhatsApp Брайан Ектон дав скандальне інтерв'ю виданню Forbes, в якому розповів, чому вони продали компанію і як Facebook погубив їхній месенджер, передає ONLINE.UA.

Підприємець зважився розказати про свої стосунки з Марком Цукербергом і про долю WhatsApp.

Як відомо, в 2007-му Брайан Ектон приєднався до роботи над невеликим стартапом WhatsApp українського емігранта в США Яна Кума. За декілька років вони змогли перетворити його на один з найпопулярніших месенджерів у світі, що зробило їх дуже багатими людьми.

4 роки тому засновник Facebook Марк Цукерберг запропонував розробникам $19 млрд і включив WhatsApp до складу своєї компанії.

"Він прийшов з величезною сумою грошей і зробив нам пропозицію, від якого ми не змогли відмовитися", - заявив Ектон.

Підприємець зізнався, що ніколи близько не спілкувався з Цукербергом і пам'ятає лише про їхню останню зустріч:

"Я продав приватність своїх користувачів в обмін на велику вигоду. Я зробив вибір і пішов на компроміс. І я живу з цим кожен день".

Вказано, що після покупки, Facebook почали працювати над технологіями, які могли б об'єднати дані користувачів WhatsApp за допомогою номерів мобільних телефонів. Ця система не порушувала традиційне наскрізне шифрування WhatsApp і дозволяла збирати більше інформації для продажу таргетованої реклами у Facebook.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що засновники Instagram Кевін Сістром і Майк Крігер вирішили звільнитися з компанії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?