Як вилікувати психологічну наркоманію у росіян — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Як вилікувати психологічну наркоманію у росіян — Свідомі про несвідоме

Як вилікувати психологічну наркоманію у росіян — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Чому у Росії люди відмовилися від індивідуального розуму заради колективного та хто зможе вилікувати психологічну наркоманію у росіян обговорювали у новому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Як стверджує професор нейропсихології Богдан Ткач, одна з головних проблем росіян — це їхнє бажання залишатися однаковими.

У них навіть зберігається шалений страх, пов'язаний з тим, що хтось може виділитися на загальному фоні.

Експерт зазначає, що режиму Путіна все-таки вдалося перетворити народ РФ на величезну сіру масу, однак це не єдина проблема.

Росіяни звикли жити винятково колективним розумом

Це група людей, яка керується не індивідуальним розумом, а колективним розумом, де зникає власне Я — воно розчиняється у Ми. Там зникає особистість, починає домінувати колектив. Тому це дуже колективістична країна, — пояснює професор нейропсихології.

Богдан Ткач підтримує позицію своїх колег, які пропонують українцям максимально віддалятися та сепаруватися від росіян.

Однак він також звертає увагу на те, що цим питанням повинні зайнятися й професіонали.

Нашому народу потрібно від росіян віддалятися, робити відстань психологічну. Але це порада для пересічних людей. Є фахівці, психологи, міфодизайнери, соціальні інженери, які повинні цим посилено займатися і вивчати ті особливості сусіднього народу і цим просто жити, намагатися це змінити. Не можна залишати територію і казати «Все, вона замінована. Ми звідти йдемо». Є мінери, які розмінують, є техніка. Так само і в цьому напрямку потрібно активно працювати, — вважає Богдан Ткач.

Доктор психології Василь Мосійчук розповів, що Європа вже робить певні кроки у цьому напрямку.

До прикладу, Німеччина має намір виділити кошти для російських опозиційних ЗМІ, але невідомо, чи це спрацює.

Як можна вилікувати психологічну наркоманію у росіян

Можливо, потрібно об'єднатися психологам всього світу і підняти цю тему на глобальному рівні? Є путінська Росія, яка закодувала свій народ. Овечка є овечка. Її стрижуть, а вона бекає. Головне, щоб хоч трошки було трави. Тому що треба наркоманію лікувати. Це психологічна наркоманія. Грошима ви її не полікуєте, — переконаний Мосійчук.

За словами Богдана Ткача, у Франції є хороший досвід боротьби зі схожими викликами.

У Франції створили цілі центри дерадикалізації, оскільки у французів теж є подібні проблеми, але на релігійному ґрунті.

І цей досвід можна перейняти і здійснити цю дерадикалізацію Росії від ідеології і релігії. Тому що у них відбувся ідеологічно-релігійний фанатизм. Дуже небезпечний синтез, — професор Ткач.

Вас може зацікавити: На Росію може вплинути лише шокотерапія, – професор нейропсихології Богдан Ткач

Україна не повинна віддавати Китаю частину Росії

Василь Мосійчук вважає, що Україна може розглядати різні сценарії перемоги над РФ, проте не повинна погоджуватися на те, щоб Китай забрав частину РФ.

Чому ми повинні віддавати Китаю? Кажуть, Китай забере Росію. А ми нація, яка сьогодні перемагає зі всім світом. Ми не говоримо, що ми одні, але воюємо фізично ми. І нам повірили, бо ми почали без нічого. І чому ми повинні всі ці запаси віддати Китаю чи ще комусь? Потрібно створити якусь асамблею справедливо розподілу території РФ, — озвучив свою думку професор психології.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

Читайте також: Битва світоглядів: чому еволюція українців є вирішальним фактором у перемозі над РФ

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?