"Я сам покараю Росію": відомий політик вступився за Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

"Я сам покараю Росію": відомий політик вступився за Україну

"Я сам покараю Росію": відомий політик вступився за Україну
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Данії Андерс Самуельсен закликав Євросоюз ввести санкції проти Росії через протистояння в Чорному морі і незаконне утримання українських моряків. Окрім того, він додав, що готовий сам взяти ситуацію в свої руки і покарати РФ, якщо міжнародна спільнота його не почує.

Про це йдеться у заяві міністра, опублікованій на сайті МЗС Данії напередодні візиту дипломата до України, передає ONLINE.UA.

Вказано, що в ході візиту міністр наполягатиме на посиленій реакції ЄС у відповідь на обстріл і захоплення Росією українських суден та моряків біля Керченської протоки.

"Я думаю, що ЄС повинен реагувати на агресивну поведінку Росії. Якщо Росія не хоче звільняти моряків, я візьму на себе ініціативу по введенню нових санкцій ЄС", - заявив Самуельсен.

 Уже 31 січня Андерс Самуельсен зустрінеться зі своїми колегами з ЄС на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС в Бухаресті, де буде обговорено українське питання.

Крім того, Україна офіційно включена до порядку денного майбутньої зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 18 лютого за ініціативи Данії. Тут глава МЗС Данії порушить питання про введення санкцій, якщо РФ не звільнить українських моряків.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії  Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.  Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?