Я у захваті: футуролог Фукуяма похвалив українців та розкритикував НАТО й США
Категорія
Світ
Дата публікації

Я у захваті: футуролог Фукуяма похвалив українців та розкритикував НАТО й США

Я у захваті: футуролог Фукуяма похвалив українців та розкритикував НАТО й США
Джерело:  online.ua

Відомий американський футуролог Френсіс Фукуяма, який раніше прогнозував перемогу України у війні над РФ, похвалив успіхи українців на полі бою, а також розкритикував країни-члени НАТО, які зробили недостатньо, щоб зупинити країну-агресорку.

Джерело: ютуб-канал НАЗК NACP

Інтерв'ю з Френсісом Фукуямою проводили український громадський активіст, реформатор та заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Стародубцев, а також керівниця Офісу доброчесності НАЗК Вікторія Козаченко.

Бесіда з авторитетним американським філософом та футурологом відбулася у рамках спецпроєкту НАЗК "UKRAINE NOW. Візія майбутнього".

Олександр Стародубцев та Вікторія Козаченко поцікавилися у Френсіса Фукуями, що могла зробити наша країна, щоб запобігти російській агресії, як ця війна змінює українців та весь вільний світ, а також, що ми можемо зробити, щоб гарантувати перемогу України.

Україна не могла запобігти наступу Путіна, а члени НАТО не захотіли втручатися

Я не впевнений, що Україна могла багато зробити для запобігання агресії, тому що Путін справді був погано проінформований про Україну. Очевидно, він вірив, що більшість українців хочуть бути поглиненими Росією і щоб їх звільнило російське вторгнення, - озвучив своє припущення Френсіс Фукуяма.

На його переконання, НАТО і США дійсно могли зупинити Росію, однак навіть не спробували цього зробити.

Я вважаю, що є провина решти світу, Сполучених Штатів та інших країн НАТО, які не змогли відповісти на цілу серію агресій, здійснених Росією. Це стосується не лише окупації Криму та Донбасу в 2014 році, але й окупації частини Грузії, російської інтервенції в Сирії, Венесуелі та багатьох інших місцях. Решта західного світу була винна в тому, що ігнорувала ці ранні агресії та не думала, що Росія була справді налаштована серйозно, коли дійшла до України. Саме в цьому, я думаю, криється справжня провина, - поділився своєю думкою футуролог.

Попри це, Фукуяма визнає, що без підтримки Заходу в України було б мало шансів вистояти та зупинити РФ.

Фукуяма не вірить, що війна зайшла у глухий кут та буде тривати роками

Єдине, у що я не вірю, це у те, що стало свого роду загальноприйнятою думкою багатьох кіл на Заході: що війна начебто зайшла в глухий кут, що жодна зі сторін не може отримати жодних здобутків, і що це буде довга війна, так само як це відбувалося на Донбасі після 2014 року, - зазначив футуролог.

Він досі переконаний у тому, що ЗСУ можуть розгромити армію РФ та звільнити усі окуповані території.

Фукуяма не приховує, що захоплений успіхами українців на болі бою та їхньою витримкою протягом 7 місяців війни за свою свободу.

Я в захваті від того, чого Україна досягла цього року, зупинивши Росію та здійснюючи такий надихаючий спротив. Я думаю, що ваша країна є джерелом натхнення для всього вільного світу, - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?