Я вже звернувся до Кабміну - Зеленський відповів на одну із найважливіших вимог українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Я вже звернувся до Кабміну - Зеленський відповів на одну із найважливіших вимог українців

Я вже звернувся до Кабміну - Зеленський відповів на одну із найважливіших вимог українців
Джерело:  online.ua

21 липня глава держави Володимир Зеленський нарешті офіційно відреагував на електронну петицію №22/092038-еп "Заборонити впровадження 5G через вкрай негативне його впливання на здоров’я!", яку підтримали 25 638 українських громадян. Президент країни підкреслив, що 5G не шкодить здоров’ю при дотриманні допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіочастот, однак закликав глава уряду Дениса Шмигаля й очільника профільної комісії також відреагувати на петицію про заборону 5G. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

За словами українського лідера, Міжнародна комісія з захисту від неіонізуючого випромінювання (ICNIRP) із 1973 року вивчає вплив електромагнітних полів на здоров’я людей, у 1999 році вона розробила рекомендації до встановлення граничних норм впливу електромагнітних полів на населення, які оновила у 2020 році. Володимир зеленський наголосив, що Рада Європи також підготувала рекомендації 1999/519/EC щодо гранично допустимого рівня електромагнітного випромінювання в діапазоні частот до 300 ГГц, в межах якого застосовуються всі відомі радіотехнології, включаючи 3G, 4G, 5G, Wi-Fi, Bluetooth, супутниковий та радіорелейний зв’язок.

"Встановлено гранично допустимий рівень електромагнітного випромінювання для радіотехнічних об’єктів, що працюють у діапазонах дуже високих, ультрависоких, надвисоких та надзвичайно високих частотах, а саме в діапазоні частот (хвиль) від 30 МГц до 300 ГГц", - зазначив глава держави.

Окрім того, в ЄС також заявляли, що при виконанні рекомендацій щодо допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіочастот 5G не несе шкоди людському здоров’ю.

 "З огляду на зазначене я звернувся до прем’єр-міністра України та голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, з пропозицією забезпечити ґрунтовне опрацювання цієї петиції, вжити заходів, спрямованих на комплексне вирішення порушеного питання, та інформувати населення нашої країни щодо впливу мобільних технологій (4G, 5G) на здоров’я людей", - підсумував Володимир Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, світом ширяться конспірологічні теорії про деструктивний вплив технологій 4G та 5G на людей - команда біологів вирішила дослідити шкідливість такого зв’язку для живих істот.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?