Я ясно дав вам зрозуміти: відомий політик жорстко поставив на місце людей Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Я ясно дав вам зрозуміти: відомий політик жорстко поставив на місце людей Путіна

Я ясно дав вам зрозуміти: відомий політик жорстко поставив на місце людей Путіна
Джерело:  online.ua

11 серпня очільник Міністерства закордонних справ ФРН та член команди Ангели Меркель, Гайко Маас, під час пресконференції після переговорів в Москві з російським колегою Сергієм Лавровим публіно присоромив команду очільника Кремля Володимира Путіна. Він звернув увагу на те, що різні органи влади Німеччини направили до Росії 17 запитів про надання інформації у зв'язку з убивством в берлінському парку громадянина Грузії, але безрезультатно, оскільки люди Путіна відмовилися допомагати німецькій владі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами німецького дипломата, будуть наслідки, якщо суд погодиться з висновком прокуратури про те, що вбивство було замовлено російським державним органом.

"Яким буде вирок - вирішувати тільки суд. Це буде підставою для нашої реакції. Якщо суд прийде до такого ж висновку, слід також очікувати подальших реакцій", - підкреслив Гайко Маас.

Очільник МЗС Німеччини звернув увагу на те, що вбивство в Берліні стало серйозним тягарем для відносин між офіційними Берліном та Москвою. Політик також запевнив, що Німеччина зробить все можливе, щоб захистити своїх людей як в онлайні, так і в офлайні.

"Вбивство у Тіргартені, яке, на думку прокуратури, було замовлено російським державним органом, серйозно вплинуло на наші відносини, тому я ясно дав зрозуміти, що ми будемо захищати безпеку наших людей як в Інтернеті, так і поза ним", - зазначив німецький дипломат.

Варто звернути увагу на те, що ФРН залишає відкритою можливість запровадження санкцій проти Росії за вбивство у Берліні чеченського польового командира, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі, допускаючи, що злочин було виконано на замовлення уряду Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Словаччини ухвалила нове неочікуване рішення  — вона заявила, що висилає трьох громадян РФ, які працювали в країні в якості розвідників під дипломатичним прикриттям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?