Я йду з ганьбою — українська паралімпійська чемпіонка заявила про завершення кар’єри
Категорія
Спорт
Дата публікації

Я йду з ганьбою — українська паралімпійська чемпіонка заявила про завершення кар’єри

Я йду з ганьбою — українська паралімпійська чемпіонка заявила про завершення кар’єри
Джерело:  online.ua

31 серпня легендарна українська паралімпійська чемпіонка з паверліфтингу Лідія Соловйова неочікувано для всіх заявила про завершення кар'єри після того, як їй не вдалося вибороти медаль на Паралімпіаді у Токіо.

Джерело:  Суспільне

Українська паралімпійська чемпіонка Соловйова завершила кар’єру

"Усім велике дякую, усім, хто в мене вірив, особливо особистому тренеру. Останній підхід нас не вдався, і пішла від нас медаль. Вибачте мене всі, кого я не виправдала, підвела. Я хочу усім сказати, що це був мій останній старт. Усім величезне дякую, я йду зі спорту. Звісно, хотілося з хорошою точкою піти, але будемо йти як є. Усі вибачте, що не виправдала довіру. Четверте місце – найгірше, це дерев’яна медаль. Я йду з ганьбою", - заявила українська чемпіонка.

Варто звернути увагу на те, що Соловйова, яка представляє Дніпро і змагається у вазі до 50 кг, під час останньої спроби не змогла підняти вагу 108 кг і програла "бронзі" один кілограм.

Очільник національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич після оголошення Соловйової про завершення кар'єри, звернув увагу на те, що вона "символ українського паверліфтингу" і "легендарна спортсменка, яка дала усвідомлення, що ми можемо боротися у такому важкому виді спорту: у прямому та переносному значенні".

"Дуже-дуже важкі золоті медалі у нас в Токіо, і срібні, і бронзові, була маса суб’єктивних і об’єктивних чинників, які не дозволили показати результат", - пояснив він.

Що відомо про Лідію Соловйову

Лідія Соловйова розпочала кар'єру 22 роки тому у Дніпрі. Вона 5-разова медалістка Паралімпійських ігор, 3-разова чемпіонка. Соловйова здобула "золото" у Афінах-2004 (до 40 кг), Пекіні-2008 (до 40 кг), Ріо-2016 (до 50 кг), "срібло" – у Сіднеї-2000 (до 40 кг), "бронзу" – у Лондоні-2012 (до 44 кг).

Окрім того, 3 роки тому Соловйова здобула "бронзу" чемпіонату світу з результатом 111 кг (вага до 50 кг).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?