Я йду з вами - Зеленський дав невідкладні доручення розвідці
Категорія
Політика
Дата публікації

Я йду з вами - Зеленський дав невідкладні доручення розвідці

Я йду з вами - Зеленський дав невідкладні доручення розвідці
Джерело:  online.ua

У четвер, 25 червня, відбулася перша нарада президента України Володимира Зеленського з новим комітетом розвідки, який він затвердив 17 червня таємним указом. Президент дав невідкладні доручення членам комітету і зазначив, що готовий йти з ними в розвідку в умовах протидії гібридним загрозам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

В Офісі президента не розкрили подробиці і результати наради президента з комітетом розвідки. Там лише уточнили, що президент поставив пріоритетні завдання, визначив головні напрямки роботи та шляхи посилення розвідувальних можливостей держави в умовах протидії гібридним загрозам. Зеленський відзначив важливість роботи комітету з питань розвідки для виконання завдань по координації, керівництва і контролю за діяльністю розвідувальних органів України та інших суб'єктів розвідувального співтовариства.

"Я йду з вами в розвідку, адже один професійний розвідник вартий цілої армії противника", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, 17 червня Зеленський ліквідував об'єднаний комітет з питань розвідувальної діяльності і створив комітет з питань розвідки при президенті. Як пояснили в Офісі, новий документ розробили і прийняли "з метою вдосконалення системи забезпечення керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України та реалізації положень статті 20 Закону України" Про національну безпеку України ", статей 7 та 24 Закону України" Про розвідувальні органи Україна "і відповідно до пунктів 1, 17 і 28 частини першої статті 106 Конституції України".

Перед цим 5 червня 2020 року, несподівано для всіх звільнив Валерія Євдокимова з посади голови Служби зовнішньої розвідки України. Новим главою СВР стане Валерій Кондратюк.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський дав невідкладне доручення розвідці. Він попросив випереджати потенційні загрози і зберегти міжнародну підтримку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?