Я їх не бачив: комбат з АТО дуже цікаво висловився про Мінські угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Я їх не бачив: комбат з АТО дуже цікаво висловився про Мінські угоди

Я їх не бачив: комбат з АТО дуже цікаво висловився про Мінські угоди
Джерело:  online.ua

Український воїн-доброволець зізнався, що не бачив  Мінскьих домовленостей по Донбасу, і готовий їх виконувати, якщо вони не суперечать його військової присяги.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів командир 5 окремого батальйону Добровольчої української армії Чорний (Владислав Литвин).
«Угоди? Угоди — це те, що підписано і скріплено печатками. І якщо ми укладаємо якісь угоди на рівні держави — вони, безумовно, повинні виконуватися, це зрозуміло. Причому, виконуватися тими сторонами, які їх підписали», — визнав він.
У той же час, доброволець підкреслив, що, «щодо Мінських угод — я їх не бачив».
«Тому моя совість чиста. У мене є єдина угода, єдине зобов'язання перед Богом, перед побратимами, перед державою Україна. Я взагалі-то присягав на вірність народу України. І я не звик присяги давати по десять разів за життя. Мені вистачає для того, щоб захищати свій народ. Тому що у мене є єдина угода — з ним. Я поклявся — і зараз виконую свою клятву», — додав Чорний.
Також комбат сказав, що він не представляє, що написано в Мінських угодах.
«А якщо я не уявляю, то у мене залишається єдине моральне право — захищати народ України. Ті, хто щось там в Мінську підписував — нехай захищають підписана, які питання? Я їх не бачив. А я, між іншим, частина народу України», - заявив він.
За словами командира, «якщо в моїх інтересах хтось підписав — донесіть до мене, я зрозумію, скажу: супер, це ніяк не перетинається з тією присягою, яку я брав — і спокійно буду дотримуватися тих домовленостей».
«А так — маємо якусь незрозумілу спекуляцію. Всі розуміють, що це десь є. В основному, це виконується, зокрема, пункт про "не стріляти". А куди не стріляти, чого не стріляти, куди бігти, що робити — ніхто нічого не розуміє», — розповів Чорний.
За словами Литвина, у військових є єдина угода — з народом.
«Ми його дотримуємося. І якщо ми взаємодіємо зі Збройними силами на позиціях, і керівництво ЗСУ отримує наказ чогось не робити — ми, зрозуміло, разом з ними цього не робимо. Але лише тому, що ми не виділяємо себе в якісь мега-незрозумілі структури. Ми повністю взаємодіємо з ЗСУ на тій ділянці, де ми стоїмо в даний конкретний момент. Там, де потрібна наша допомога, або де самі військові попросили про нашій присутності. Тільки так це все і відбувається», — резюмував він.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Це тільки початок війни, ми вже втягнулися у Третю світову - комбат Української добровольчої армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?