Я з Ростова, воювати страшно: як росіяни грабували Луганськ
Категорія
Україна
Дата публікації

Я з Ростова, воювати страшно: як росіяни грабували Луганськ

Я з Ростова, воювати страшно: як росіяни грабували Луганськ
Джерело:  online.ua

Після окупації Луганська бойовиками ЛНР в місті почалися грабежі і мародерство, в якому активно брали участь і «добровольці» з Росії.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів екс-депутат Луганської облради Андрій Шаповалов, який став очевидцем початку "російської весни" на Донбасі.
За словами луганчанина, його власний будинок був розграбований конкретно росіянами без будь-якої прив'язки до політичної діяльності господаря.
«Ми, коли їхали, залишили будинок на сигналізації. І ось, коли світло влітку 2014-го зникло, то і сигналізація відключилася. За будинком тесть доглядав. Стали потроху тягнути з двору, а одного разу тесть прийшов і застав "гостей", - розповів Шаповалов.
За його словами, родич вирушив на найближчий блокпост бойовиків ЛНР.
«Бойовики прийшли, одного зловили. Почали розпитувати», - повідомив тесть, який був присутній на допиті.
"Ти хто такий?" - "Та я з Ростова!" - "А чого приїхав?" - "Та воювати!" - "А чого не воюєш?" - "Та страшно!" - "А що тут робиш?" - "Трофеї збираю", - розповів він.
Шаповалов додав, що після цього допиту і сам будинок екс-депутата, і все селище «грабували місяці два-три - кому там стежити?».
Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Хвалилися валізами грошей від Путіна: хто і як почав війну на Донбасі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?