Я Зеленському вже сказав - в України виникли нові серйозні проблеми
Категорія
Україна
Дата публікації

Я Зеленському вже сказав - в України виникли нові серйозні проблеми

Я Зеленському вже сказав - в України виникли нові серйозні проблеми

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель озвучив українцям нове важливе попередження. Він розповів, що нещодавно заявив українському лідеру Володимиру Зеленському, що Європейський Союз не є благодійною організацією або банкоматом - це важливо запам'ятати не тільки владі країни, а й усім громадянам. Також, за його словами, наразі Євросоюзу розраховує, що офіційний Київ повністю скористається перевагами співпраці у рамках Угоди про асоціацію та глибокої та всеохопної зони вільної торгівлі. Про це йдеться у статті політика "Олігархи, корупція та COVID-19: про що я говорив із президентом Зеленським", передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Як я вже сказав президенту, ЄС не є благодійною організацією або банкоматом. Найкращий спосіб підтримати Україну для нас – це допомогти у реформуванні країни. Але лише українці власноруч можуть втілити ці реформи. Найкращим способом стабілізувати наш регіон сусідства є стабільна, заможна і демократична Україна", - наголосив європейський політик.

Окрім того, він не забув нагадати, що ЄС і його країни-члени допомагають Україні боротися з коронавірусною кризою, виділивши понад 190 мільйонів євро через ініціативу "Команда Європа" (Team Europe).

"Останніми місяцями криза, спричинена COVID-19, погіршила соціально-економічну ситуацію в Україні, як і будь-де в інших країнах світу. У другому кварталі поточного року ВВП України впав на 11,4%. Однак не всі чинні труднощі в Україні пов'язані з COVID-19", - підкреслив дипломат.

За словами Жозепа Борреля, олігархи досі зберігають значний вплив, і, наприклад, вони володіють більшістю національних телеканалів.

"Свобода інформації є киснем демократії, а незалежні медіа мають вирішальне значення в зусиллях України щодо забезпечення стійкого інформаційного простору та активного громадянського суспільства", - підкреслив представник ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Євросоюзу жорстко розкритикувала команду Зеленського - подробиці можна занйти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?