Я ж не святий - Лукашенко зважився на приголомшливе зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Я ж не святий - Лукашенко зважився на приголомшливе зізнання

Я ж не святий - Лукашенко зважився на приголомшливе зізнання
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко несподівано особисто зустрівся з робітниками Мінського заводу колісних тягачів, які страйкували після виборів 9 серпня. Він оголосив, що без нього на країну чекає буквально знищення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, білорусам не можна "губити" першого президента.

"Так, я ж не святий. Ви знаєте мою жорсткість. Ви знаєте, що якби не було жорсткості, не було б країни. Ви точно знаєте, що я ваших дітей, які не ображу і країну нікому не віддам. Це головне... Я не вічний. Але якщо ви загубите першого президента, ви будете губити, як в сусідніх країнах, всіх інших. Білоруси не повинні цього робити", - відзначив Лукашенко.

Утім, він не пояснив, що означає "загубити" президента, а також в яких країнах такі процеси тривають. Білоруський лідер натомість оголосив про розробку нового варіанту Конституції.

"Конституція нова потрібна. Два варіанти мені запропонували. Я їх відкинув, тому що вони мало відрізняються від цієї. Йде робота над третім варіантом. Приходьте, сідайте — і працюємо над Конституцією. Виносимо на референдум, приймаємо Конституцію, і я вам свої повноваження за Конституцією передам. Але не під тиском і не через вулицю!" - додав Лукашенко.

Він закликав протестувальників добиватися своїх вимог законним порядком, через "конституційний процес". Тим часом люди й виходять на вулицю, звинуватив владу в порушенні права на конституційний розподіл влади — після непрозорих виборів.

Нагадаємо, вибори президента в Білорусі відбулися 9 серпня. Після закриття виборчих дільниць по всій країні почалися масові протестні акції, оскільки тисячі людей обурилися попереднім висновком ЦВК — Лукашенко переміг за підтримки 80% голосів.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський опозиціонер Валерій Цепкало, який залишив країну через переслідування, звернувся до режиму Олександра Лукашенко з пропозицією. Перш за все він нагадав про необхідність мирної передачі влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?