Ядерна угода з Іраном йде на користь економіці Німеччини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ядерна угода з Іраном йде на користь економіці Німеччини

Ядерна угода з Іраном йде на користь економіці Німеччини

Міністр економіки та енергетики Німеччини і віце-канцлер Зігмар Габріель вітав кінець економічно виснажливих санкцій щодо Ірана, заявивши, цей крок дасть "шанс відкрити нову главу німецько-іранських економічних відносин", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.
У суботу, 16 січня, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило, що Іран виконав свою частину угоди між ісламською республікою і шістьма світовими державами в минулому році, фактично закінчивши десятирічну суперечку щодо його ядерної програми.
Протягом десятиліть до санкцій Німеччина була одним з найбільших торгових партнерів Ірану, з експортною продукцією на суму $5,67 млрд у 2005 році.
"Німецькі компанії втратили значну частку ринку в Ірані. Ми повинні відродити німецько-іранські зв'язки якнайшвидше", - сказав глава торгово-промислових палат і промисловості Німеччини (DIHK) Волкер Трейер.
DIHK очікує, що експорт до Ірану збільшиться до 5 млрд євро в найближчі роки і подвоїть ці цифри в довгостроковому плані.
Водночас Габріель сказав, що потрібен час, щоб відносини прийшли в норму.
"Відродження німецько-іранських економічних, і особливо фінансових, відносин є довгостроковим процесом", - сказав Габріель в заяві в неділю.
Габріель був одним із перших західних чиновників, які відвідали Іран після укладення договору, і повинен стати співголовою економічної конференції зі своїм іранським колегою в травні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?