Як бойовики на Донбасі використовують перемир'я: штаб АТО привів обурливі факти
Категорія
Події
Дата публікації

Як бойовики на Донбасі використовують перемир'я: штаб АТО привів обурливі факти

Як бойовики на Донбасі використовують перемир'я: штаб АТО привів обурливі факти
Джерело:  online.ua

Період новорічного перемир'я на Донбасі бойовики використовують для облаштування нових вогневих позицій. Найцинічнішим з цього є те, що техніку і озброєння терористи розміщують в межах населених пунктів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані прес-центру штабу АТО.

Читайте також: Бойовики "ДНР" незаконно розмістили озброєння неподалік від окупованого Донецька

Зокрема зазначається, що СММ ОБСЄ зафіксувала розміщення збройної техніки бойовиків у місті Кальміуское, розташованого в Донецькій області - там військовий об'єкт терористи розмістили прямо поруч з житловим будинком. Також спостерігачі зафіксували обладнання окопів і траншей на відстані не більше 300 метрів від с. Калинове-Борщувате в Луганській області і безпосередньо навколо житлового сектора с. Стила в Донецькій області.

"Такі цинічні дії НВФ ОРДО/ОРЛО є свідченням жорстокої байдужості до місцевого населення і спробами бойовиків в черговий раз використовувати мирних жителів населених пунктів окупованих територій в якості" живого" щита", - йдеться в повідомленні штабу АТО.

Також українська сторона СЦКК повідомляє, що з початку 2018 року бойовики продовжують перешкоджати роботі спостерігачів ОБСЄ. Відзначається, що з боку терористів зафіксовані загрози і обмеження доступу до військових об'єктів.

Не дотримуються бойовики і домовленостей по режиму тиші. Упродовж минулої доби, 6 січня, в зоні АТО зафіксовано три порушення перемир'я. В результаті обстрілу з боку терористів був поранений один український військовий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український снайпер з гвинтівки Драгунова (СВД) ліквідував російського військового в зоні АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?