Як брехлива історія та герої росії зробили її знедоленою — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Як брехлива історія та герої росії зробили її знедоленою — Свідомі про несвідоме

Як брехлива історія та герої росії зробили її знедоленою — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Тваринні рефлекси росії, її брехливу історію та героїв   обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Василь Мосійчук підкреслив різницю у тому, як українці ставляться до страждань дітей і як це роблять росіяни.

Як приклад доктор психології навів історію із загибеллю дочки російського пропагандиста Дугіна.

Я бачив російську передачу, як Дугін з дружиною розповідали, що церква молиться за їхню дочку і за ці страждання. Так, смерть дочки для тата і мами — це біль. Але я не бачив у тата болі в очах. Я бачив жертвоприношення. Це ж один з тих, хто розказував путіну, не демократичній людині з брудним розумом, як треба воювати, покласти своє тіло на вівтар заради того. А в Україні прості люди, які рятують поранених росіян, виконують конвенції (Женевські конвенції - ред.) під час війни.

Василь Мосійчук зазначає, що ми не знаємо, хто вбив дочку Дугіна, так само не знаємо, хто підірвав Кримський міст.

Я сподіваюся, що це робота українців, бо це великий удар. Може російські спецслужби могли це зробити, тому їм захотілося відразу стільки ракет випустити.

Доктор психології зазначає, що у росії є набуті рефлекси, як у тварини. І ці стани несуть зло всьому світу, тому що росія підтримує вбивць та насилля. Там, де є ця патологія, присутня росія.

Росіяни поза росією можуть стати інформаційними агентами

Віталій Луньов зазначає, що патологія присутня, оскільки вона викривляє бачення світу лише в дуже примітивних полюсах.

Це постійне бачення небезпеки і самостійне створення цієї небезпеки.

Щодо тези про те, що ми ще не знаємо, хто підірвав частину Кримського мосту: ми ж знаємо, скільки разів в росії вони самі підривали метро, робили теракти, аби виправдати ту чи іншу експансивну чи агресивну дію після цього. Це — не нове.

Академік Луньов каже, що радіє тому, що якась частина людей виїжджає з росії, тому що вони мало могли б там зробити.

Вони стають інформаційними агентами, бо вони потрапляють в інше інформаційне середовище, в той же Казахстан, де є альтернативні думки і чесніші новини. Вони вже потім з Казахстану телефонують своїм батькам, друзям, родичам і додатково розповідають, що насправді відбувається.

Луньов згадує, що колись до нього переїхав жити з Москви родич і казав: «Я коли пройшовся Києвом, то я відчув, що тут немає чого боятися людині. Бо там в Москві, де б ти не йшов, ти бачиш багато “ментів”, не знаєш як себе поводити».

«В цьому аспекті є підстави для нового витку інформаційної кампанії з нашого боку через тих людей, які вже живуть у відносно нормальному інформаційному просторі. Це буде на користь всім, перш за все, тим людям, які десь живуть, але лишаються людьми. Тому в цьому є те, що ми і не планували. Але коли щось нормальне в житті відбувається, воно безсумнівно так і відбудеться. І цей процес вже пішов», — додав Луньов.

Василь Мосійчук зазначив, що це перші дзвіночки розколу, щоб їхня нація задумалася, що врешті-решт, демократична Європа була до Радянського Союзу і люди жили набагато краще за нас, а ми жили у світлі ілюзії.

Нас об’єднав Радянський Союз. І якщо вони говорять, що ми брати і сестри, то ми брати і сестри по Радянському Союзу, по “лохотрону” і по лапші на вухах. Ми вірили, що європейці голодні і холодні, а ми їх захищаємо. Телевізори були в них, прокладки і памперси були в них, а у нас нічого не було.

Росія виховується на брехливій історії та героях

Василь Мосійчук запитав, де і коли так сталося що колективну свідомість росії обманув “ліліпутік”?

Де і як ми вийшли з-під цієї залежності? Серця наші в жарі, милосердя в нас було. Ми були людьми весь час. Як вони могли продати свою націю? От, у них Соловйов, Скабєєва…

Богдан Ткач зазначає, що росія не була обманута путіним. Вона була обманута з самого свого початку. Вона виховується на брехливій історії, брехливих героях, яких не було. Це все тотально вибудовується на міфології з самого початку.

В цій країні вибудовується дуже жорстока селекція по винищенню розумних, життєствердних, а залишають покірних і жорстоких. Ця країна з самого зародку знедолена. Вона не стала знедоленою. Путін це просто уособлення якоїсь правлячої групи. Тобто вони вирішили, хто буде головний для цієї ролі.

Утім, на думку професора нейропсихології, проблема не в ньому.

Коли путіна не стане, чи цієї групи, за день росія не прозріє. Бо весь час вона була в колисці цієї брехні і жорстокої селекції, оприччини. У них дві організаційні зброї. Перша – це оприччина, яка жорстоко винищувала все думаюче, лишала тільки тупе і примітивне. А друга школа – це професійних революціонерів. Вони дуже гарно вміють поширювати свої ідеї і нав’язувати їх.

Перевага українців полягає в тому, що ми теж долучилися до створення цього монстра і ми долучимося до демонтажу цього монстра.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

Читайте також: путін — лузер. Йому далеко до Сталіна та Гітлера — доктор психології Василь Мосійчук

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?