Як економити на комунальних послугах?
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Як економити на комунальних послугах?

Як економити на комунальних послугах?
Джерело:  online.ua

Питання економії на комунальні послуги гостро стоїть перед самими різними людьми. Навіть з хорошим достатком нікому не хочеться переплачувати. Ми зібрали кілька простих порад, які допоможуть заощадити на щомісячних платіжках - ці гроші завжди можна витратити на затишок в домі або інші корисні речі.

Правильне використання техніки

Є помилкова думка, що для економії необхідно відмовлятися практично від усієї техніки, крім найнеобхіднішої. Але це зовсім не так. Наприклад, нагрівання чайника на газовій плиті цілком може бути дешевше, ніж використання електричної моделі (порівняйте тарифи в своєму регіоні). Але при цьому посудомийна машина часто вигідніше, ніж миття посуду руками - вона використовує в 4-5 разів менше води, виконуючи навіть більший обсяг роботи.

Якщо газ недорогий, можна відмовитися від мікрохвильовки, але якщо він коштує дорого - розігрівання їжі за допомогою електричних приладів буде дешевше. Складіть список усього обладнання, яке можете використовувати, а потім зробіть табличку з параметрами економії і витрат - ви можете побачити цікаві закономірності.

Розмежування тарифів

Найчастіше це актуально для електрики. Якщо у вашому регіоні тарифи на електрику відрізняються вранці, вдень і вночі, поставте багатотарифний лічильник і використовуйте це в свою користь - наприклад, запускайте ту ж посудомийну машину вночі.

Якісне утеплення будинку або квартири

В опалювальний сезон багато коштів йде саме на обігрів житла. Саме тому потрібно спочатку подбати про його утеплення. Особливо це важливо, якщо до центрального опалення ви використовуєте обігрівачі або систему теплої підлоги.

Нові звички

Часто істотно заощадити на комунальних послугах можна при введенні нових звичок, наприклад:

  • Включати світло тільки за необхідності, а не постійно.

  • Закривати воду кожен раз, коли вона безцільно стікає в трубу - наприклад, коли ви чистите зуби.

  • Вчасно ремонтувати сантехніку, не чекаючи протікання і поломок.

  • Приймати душ, а не ванну. За один раз такий гігієнічної процедури можна заощадити до 80 літрів води.

  • Обирати сучасну техніку, яка "заточена" на економію енергії - сама відключається, коли потрібно, вмикає режим економії енергії тощо. Зазвичай це обладнання відноситься до класу енергозбереження А.

  • Користуватися технікою правильно: кип'ятити стільки води в чайнику, скільки потрібно, а не з запасом, завжди вимикати з розетки все зайве.

Формування нових звичок - нешвидкий процес, але цей шлях важливо пройти, щоб всі мешканці будинку або квартири дбайливо ставилися до ресурсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?