Як лікуватися від коронавіруса вдома: експерти дали важливі рекомендації
Категорія
Україна
Дата публікації

Як лікуватися від коронавіруса вдома: експерти дали важливі рекомендації

Як лікуватися від коронавіруса вдома: експерти дали важливі рекомендації
Джерело:  online.ua

У більшості людей коронавірусна інфекція протікає в легкій формі, яка не вимагає госпіталізації. Як лікуватися від коронавіруса дома і що потрібно робити при появі симптомів. ONLINE.UA ділиться рекомендаціями експертів Центру контролю і профілактики захворювань США (CDC), як потрібно діяти, якщо ви або ваші рідні захворіли на COVID-19.

Що робити, якщо з'явилися симптоми коронавіруса?

Експерти закликають, не виходити з дому і зателефонувати сімейному лікарю. Якщо візит до лікарні необхідний, то потрібно зателефонувати в медустанову і попередити, що ви можливо інфіковані COVID-19 - це допоможе медикам захистити себе та інших пацієнтів.

Обов'язково моніторьте свої симптоми - поява утрудненого дихання, тиску в грудях, дезорієнтації, посиніння обличчя і губ є серйозними симптомами, які означають, що потрібна увага лікарів. В цьому випадку потрібно зателефонувати сімейному лікарю або в швидку, вони підкажуть, що робити далі.

Лікування коронавіруса вдома - як захистити близьких від зараження?

Якщо коронавірус підтвердився і вам призначено лікування вдома, то важливо подбати про безпеку рідних людей, які живуть з вами в одному приміщенні. При можливості виділіть в квартирі окрему кімнату для хворого, з якої він повинен намагатися не виходити.

У будь-якому випадку заради безпеки близьких хворому на коронавірус потрібно носити медичну маску, часто мити руки з милом і регулярно дезінфікувати всі поверхні, до яких доводиться торкатися. У хворого коронавірусною інфекцією повинні бути окремі предмети домашнього вжитку - посуд, рушники, постіль.

Особливу увагу необхідно приділяти ванній кімнаті і вбиральні - поверхні, на які могли потрапляти кров, кал, виділення на зразок слини потрібно ретельно дезінфікувати кілька разів в день.

Як допомогти хворому вилікуватися від коронавіруса?

Якщо ви дбаєте про хвору на коронавірус людину, то не забувайте про заходи безпеки. Коронавірус поширюється між людьми, які близько контактують через крапельки, які вилітають в повітря при кашлі, чханні або розмові. Тому намагайтеся уникати близьких контактів і дотримуйтеся рекомендацій по догляду за будинком - часто дезинфікуйте все поверхні, до яких торкається хвора людина, а також ретельно мийте руки з милом після взаємодії з інфікованим. При вбиранні вдягайте міцні рукавички, які після дезінфекції викидайте у закритий контейнер для відходів.

Також під час догляду за хворим коронавірусною хворобою важливо стежити за його станом і симптомами. Тримайте завжди під рукою телефон сімейного лікаря, а при появі затрудненого дихання і задишки телефонуйте в швидку.

При призначенні хворому симптоматичного лікування, допоможіть йому виконувати рекомендації лікаря. Прослідкуйте, щоб він пив багато рідини і приймав всі необхідні ліки.

При легких формах коронавірусної хвороби симптоми тривають, як правило, кілька днів. Через тиждень після початку захворювання інфікована людина практично повністю відновлюється і відчуває себе набагато краще.

Раніше ONLINE.UA публікував інструкцію, як правильно носити медичну маску, щоб не заразитися коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?