Як Луценко став генпрокурором: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Як Луценко став генпрокурором: опубліковано відео

Як Луценко став генпрокурором: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

12 травня в Верховній Раді України прийняли рішення про  призначення глави фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України.


ONLINE.UA пропонує хроніку призначення і відео каналу  112.ua.


Вранці 12 травня спікер Верховної Ради Андрій Парубій виніс на розгляд законопроект, який дозволив би призначити генпрокурором людину без юридичної освіти і без необхідного досвіду роботи, і 256 голосами нардепів законопроект внесли до порядку денного.


Частина нардепів обурилася подібному рішенню, оскільки лише  10 травня у Верховній Раді відхилили прийняття законопроекту про прокуратуру. Таким чином,  нардепи БПП зіткнулися з депутатами "Радикальної партії Олега Ляшка"  за право першими виступити з парламентської трибуни.


258 голосами в Раді затвердили закон про прокуратуру, після чого  Юрій Луценко виступив з промовою  про те, що йому неприємний факт внесення змін до законодавства заради просування його на пост глави ГПУ.


Президент України Петро Порошенко вніс кандидатуру Юрія Луценка на посаду генпрокурора  і приїхав в зал Верховної Ради України.


Після призначення Юрія Луценка на посаду генпрокурора, за яке проголосували 264 нардепа,  новий глава ГПУ розповів, що не має наміру залишатися на посаді довше півтора року.


Також про те, що відбувалося 12 травня в Верховній Раді дивіться у відео 112.ua:




Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі сміються над призначенням Юрія Луценка головою ГПУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?