Як модернізовані МіГ-29 з Польщі та Словаччини допоможуть Україні – відповідь Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Як модернізовані МіГ-29 з Польщі та Словаччини допоможуть Україні – відповідь Повітряних сил

Як модернізовані МіГ-29 з Польщі та Словаччини допоможуть Україні – відповідь Повітряних сил
Джерело:  online.ua

Польща та Словаччина передають Україні загалом 17 винищувачів МіГ-29. Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат розказав, наскільки ефективними будуть ці літаки на полі бою.

Джерело: Українське радіо

МіГ-29 зовсім не те, що хочуть мати ЗСУ

Юрій Ігнат зазначив, що обговорення передачі літаків велося на різних рівнях відтоді, як Україна заявила про потребу в них.

На таких зустрічах обговорювалися спільні рішення партнерів щодо багатоцільового сучасного літака західного типу, який може отримати Україна.

Всі зійшлися на тому, що найперспективнішим може бути F-16. Але ми не стверджуємо цього. Бо є колегіальне рішення Заходу. Там озброєння уніфіковане під різні моделі літаків.

Наразі обговорюються МіГи, за словами Ігната, вони дещо підсилять спроможності України.

МіГ-29 є зовсім не тією технікою, яку хочуть мати на озброєнні наші пілоти та ЗСУ. Те, що відбулася передача бойової авіації, це той крок, на який всі очікували. Нехай це спершу будуть МіГ-29. Але ми очікуємо певних зрушень щодо тих літаків, які нам допоможуть завоювати перевагу в повітрі, які допоможуть деокупувати наші землі та виграти у цій війні, - сказав він.

Військовий зазначив, що в тих літаках, які буде передавати Польща та Словаччина, є певна модернізація, але вона стосується більше "мирного часу: додано навігацію, систему зв'язку, адаптовану під натівський стандарт, систему "свій-чужий" для розпізнавання літаків. А от його основа, радіолокаційна та бортова станція, а також озброєння — це те, що треба було модернізувати. А цього немає".

Україні буде достатньо 4 західних винищувачів

Ігнат наголосив, що зараз війна не ведеться великими групами літаків. Він додав, що Україні буде достатньо 4 західних літаків для високоточних ударів по ворогу, перш за все по логістиці.

Якщо говорити про літаки західні, то їх достатньо, наприклад, 4 одиниці, які завдають високоточних ударів по логістиці ворога, вони підірвуть склади із боєприпасами, пальне, позбавлять противника вогневої міці. Здійснять 5-10 таких ударів за 2 дні, тоді противник просто побіжить. Він не матиме чим відбиватися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?