Як мутації коронавірусу вплинуть на вакцинацію — відповідь вчених НАН
Категорія
Технології
Дата публікації

Як мутації коронавірусу вплинуть на вакцинацію — відповідь вчених НАН

Як мутації коронавірусу вплинуть на вакцинацію — відповідь вчених НАН
Джерело:  rbc.ua

Українські експерти Національної академії наук вважають, поширення коронавірусу COVID-19 нового штаму не становитиме загрози для вакцинації. Новітні препарати будуть дієвими навіть проти різновиду інфекції, що мутував. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами академіка Сергія Комісаренка, найбільша небезпека нового штаму криється перш за все у його стрімкому поширенні. Утім, про мутацію відомо, що підвищеної смертності вона не несе.

"Мутації в ньому, напевно, не зачіпали ті частини протеїну вірусу, проти яких виробляються вакцини. Тобто вони не повинні впливати на вакцинацію. Але, на жаль, його негативна риса в тому, що він розповсюджується швидше, ніж старий вірус", - пояснив науковець.

Нагадаємо, уперше нову мутацію зареєстрували на території Великої Британії. Це призвело до миттєвої реакції міжнародної спільноти, яка почала блокувати авіасполучення з королівством.

Експерти звернули увагу на підвищену заразність нового штаму, вона перевищує відповідний показник попередньої версії коронавірусу на 70%.

Станом на кінець грудня відомо про незначну кількість інфікованих оновленим COVID-19, однак той поширується швидко. На це також відреагували у Всесвітній організації охорони здоров'я, керівництво якої збиралося на екстренні засідання.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий штам коронавірусу почав стрімко поширюватися не тільки по Великій Британії. Після того як його виявили в Данії, Нідерландах та Австралії стало відомо, що мутуючий коронавірус виявлений ще в шести країнах — у Франції, Японії, Німеччини, Лівані, Іспанії та Швеції. Всі нові випадки зараження новим штамом коронавірусу були завезені саме з Альбіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?