Які нові неприємні сюрпризи для людей підготував коронавірус - застереження ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Які нові неприємні сюрпризи для людей підготував коронавірус - застереження ООН

Які нові неприємні сюрпризи для людей підготував коронавірус - застереження ООН
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу негативно вплинула на життя мільйонів людей. Однак, окрім очевидних загроз, є ще й чимало прихованих, які дадуть про себе знати згодом. Так, фонд ООН з народонаселення (UNFPA) звертає увагу на те, що у світі погіршилася ситуація з правами жінок, зокрема у країнах з низькими та середніми доходами. За словами аналітиків, пандемія коронавірусу може призвести до 7 мільйонів незапланованих вагітностей та до збільшення випадків гендерного насилля. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт фонду.

Експерти б'ють на сполох, адже тривалі карантинні обмеження можуть призвести до перебоїв у постачанні сучасних засобів контрацепції. Згідно з останніми прогнозами, майже 13 мільйонів жінок не будуть мати доступу до контрацептивів.

"Існує ймовірність, що 47 мільйонів жінок в країнах з низьким та середнім рівнем прибутків населення не зможуть користуватися сучасними протизаплідними засобами, що, призведе до ще 7 мільйонів незапланованих вагітностей", - попереджають в ООН.

Окрім того, наголошується, що 6 місяців обмежень також призведуть до 31 мільйону випадків гендерного насильства. А рік карантину призведе до 15 мільйонів небажаних вагітностей. Також через коронавірус може бути затримка у соціальних програмах для захисту прав жінок. Аналітики ООН порахували, що це призведе до 13 мільйонів шлюбів із неповнолітніми дівчатами.

Також в ООН заявляють, що у світі збільшилася кількість випадків насильства проти жінок. Про це свідчить зростання кількості звернень на гарячі лінії кризових центрів та правоохоронних органів. Експерти зазначають, що пандемія призведе до зростання нерівності та бідності жінок у світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих коронавірусом в Україні невпинно збільшується — в середу, 29 квітня, станом на 9:15,  зафіксовано 9 866 випадків зараження.  Окрім того, повідомляється про 250 летальних випадків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?