Як отримати допомогу на підготовку дитини до навчального року — пояснення Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як отримати допомогу на підготовку дитини до навчального року — пояснення Кабміну

Як отримати допомогу на підготовку дитини до навчального року — пояснення Кабміну
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський розпорядився виділити близько 300 млн грн з держбюджету України на допомогу дітям з багатодітних сімей до початку навчального року. Додаткові виплати по 2 тисячі гривень отримають 145 тисяч сімей. Виплати проведуть автоматично органи соцзахисту.

Джерело: Facebook глави Кабміну Дениса Шмигаль

Прем'єр-міністр пояснив, хто і як зможе отримати гроші. За його словами, ніяких заяв на допомогу подавати не потрібно. Виплату допомоги автоматично призначать сім'ям, які перебувають на обліку як багатодітні, і в яких дітям на момент 1 серпня 2021 року виповнилось від 6 до 18 років.

"Жодного звернення подавати не потрібно. Виплати будуть проведені органами соціального захисту населення. Загальний розмір програми складе 290 млн грн. Ці кошти допоможуть сім'ям зібрати дітей до школи і купити необхідні речі", - пояснив Шмигаль.

Виплати на підготовку дітей до школи в Україні

Грошова допомога на початок навчального року направлена на те, щоб кожна сім'я в Україні могла належним чином підготувати дітей до школи. У 2021 році було вирішено, що виплати отримають члени багатодітних сімей в розмірі 2000 грн.

Це одноразова грошова допомога на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей. Гроші на реалізацію цього проєкту виплатять з коштів, передбачених Мінсоцполітики за бюджетною програмою "Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплату послуг окремим категоріям населення". Влада обіцяє провести виплати вже в серпні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?